van der Horst

Nürburgring: Debuutzege voor Albon in chaotische race

Alex Albon - Ferrari
Alex Albon - Ferrari
Alex Albon (Ferrari) boekte vanmiddag tijdens de tweede DTM-wedstrijd op de Nürburgring zijn eerste zege. Hij was wel vanop de pole vertrokken maar, op een droge baan, heerste er in de beginfase heel wat chaos. Geen grote crashes, maar heel veel trek-en duwwerk en deur-aan-deur gevechten zorgden voor liefst negen opgaves. Daaronder ook kampioenschapsleider Kelvin van der Linde (Audi). Telkens het veld na een safety car-fase weer werd losgelaten vonden er nieuwe incidenten plaats.
Maximilian Götz - Mercedes
Maximilian Götz - Mercedes
Halverwege de wedstrijd viel alles wat in zijn plooi en kon Albon dus voor het eerst zegevieren, voor Daniel Juncadella (Mercedes) en Marco Wittmann (BMW). Maxi Götz (Mercedes) scoorde met een vierde plaats belangrijke punten en komt in het kampioenschap dichter bij leider van der Linde. Vlak achter hem pakte Esteban Muth (Lamborghini) een sterke vijfde plaats.


Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 22 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons