Nürburgring: Dubbele winst voor Tim Heinemann

DTM Trophy @ Nürburgring
Beide races voor de DTM Trophy die verreden werden op de Nürburgring in het voorprogramma van de DTM werden gewonnen door Tim Heinemann in de Team Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring Racing Toyota GR Supra GT4. Selleslagh Racing Team tekende weer present met Alexandre Papadopulos, de Mercedes-AMG eindigde respectievelijk als twaalfde en negende in beide races.
Tim Heinemann - Team Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring Racing
In de eerste race was Tim Heinemann oppermachtig, hij nam al in de eerste ronde de leiding en behield die tot aan de finish. Voor Heinemann was het zijn derde zege van het seizoen. De 16 jarige Daniel Gregor (KÜS Team Bernhard Porsche 718 Cayman) kwam als tweede over de lijn nadat hij vanaf de twaalfde plaats was gestart. Thiago Vivacqua rounded (Heide-Motorsport Audi R8 LMS) legde beslag op de laatste podiumplaats.

Ook in de tweede race stond er geen maat Tim Heinemann, die zo zijn vierde race van het jaar binnen haalde. Ricky Capo (KÜS Team Bernhard Porsche 718 Cayman) behaalde de tweede plaats na een rondenlang duel met teamgenoot Daniel Gregor. De volgende manche van de DTM Trophy vindt plaats op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: DTM-Media-Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 29 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.