van der Horst

Nürburgring: Eerste punten voor Max Defourny - Norris op weg naar de titel

Max Defourny - Van Amersfoort Racing
Max Defourny - Van Amersfoort Racing
Jake Hughes (HitechGP) en Lando Norris (Carlin) hebben respectievelijk de tweede en de derde race voor het FIA F3 European championship op de Nürburgring gewonnen. Met twee zeges en een tweede plaats dit weekend heeft Norris zijn voorsprong in het kampioenschap nog verder uitgebouwd op Maximilian Günther. Max Defourny (Van Amersfoort Racing) kwam als achttiende over de lijn in race 2 maar werd negende in de laatste wedstrijd en pakte alzo twee punten.
Jake Hughes - HitechGP
Jake Hughes - HitechGP
Jake Hughes startte race 2 van op de pole, de Brit nam onmiddellijk na de start de leiding en stond die niet meer af. Lando Norris volgde in het spoor van zijn landgenoot maar kon er niet voorbij. Callum Ilott (Prema Powerteam) pakte de laatste podiumplaats voor Tadasuke Makino (HitechGP) en Ralf Aron (HitechGP). Maximilian Günther (Prema Powerteam) kon voor de tweede maal op rij geen punten scoren en zag zijn achterstand in de puntenstand opnieuw groter worden.

Max Defourny - Van Amersfoort Racing
Max Defourny - Van Amersfoort Racing
Ilott was het beste weg bij de start van race 3 met Norris in zijn wiel. Bij de herstart van de race na een interventie van de safety car raakten de wagens van beide Britten elkaar waarbij Ilott terug viel naar plaats vier. Norris werd niet meer bedreigd en won voor Jake Hughes, Ralf Aron en Ilott. Jehan Daruvala (Carlin) eindigde op de vijfde plaats terwijl Maximilian Günther met een zevende plaats zijn eerste punten van het weekend pakte. Max Defourny werd mooi negende en eindigde tevens derde bij de rookies.

Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 10 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons