van der Horst

Nürburgring: Eerste startrij voor Lamborghini en Mercedes

FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Nadat Mercedes gisteren tijdens de vrije training en prekwalificatie telkens de beste was moest het Duitse merk vanochtend tijdens de kwalificaties nipt de duimen leggen voor Lamborghini. De gemiddelde tijd van het Italiaanse trio Mapelli, Bortolotti en Caldarelli (FFF Racing Team Lamborghini #63) was 45 duizendsten van een seconde beter dan dat van Gounon, Marciello en Fraga (AKKA ASP Mercedes #88). Op de tweede startrij zien we straks om 14u40 de GPX Racing Porsche #22 en de HRT Mercedes #4.
WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
De beste Belgische prestatie was er opnieuw van de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Robin Frijns. Zij reden de twaalfde tijd op een circuit waar de Audi's dit weekend niet erg goed uit de verf komen. Zo start de Saintéloc Racing Audi #26 van ondermeer Frédéric Vervisch ook pas als 23e, de Harelbekenaar was in Q3 de snelste Audi op de zeventiende plaats. De 32e startplaats is er voor de Oman Racing Aston Martin #97 van onder andere Maxime Martin, terwijl de AF Corse Ferrari #52 van ondermeer Louis Machiels straks als 35e de wedstrijd mag aanvatten.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 5 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons