van der Horst

Nürburgring: Eerste zege voor Luca Stolz

Luca Stolz - HRT Mercedes-AMG GT3 Evo
Luca Stolz - HRT Mercedes-AMG GT3 Evo
Luca Stolz (HRT Mercedes-AMG GT3 Evo) behaalde zondag op de Nürburgring zijn eerste zege in de DTM. Na een chaotisch begin van de race diende de safety car naar buiten te komen, waarvan iedereen profiteerde op de pitstop af te werken, Stolz kwam als eerste de baan weer op en controleerde de race. Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) kon dan weer niet profiteren van de safety car interventie en viel zelfs ver terug maar wist zich nog op te werken tot de elfde positie.
Na de start leidde Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) maar achter de BMW ging het er hard aan toe. Er werd alles behalve “proper“ geracet om plaatsen te winnen en wanneer David Schumacher en Rene Rast met elkaar in contact kwamen waarbij die laatste bleef steken in de grindbak, kwam de safety car naar buiten.

Dennis Olsen - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Dennis Olsen - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Even nadien opende de pitwindow en alle wagens kwamen snel binnen onder safety car procedure. Stolz nam de leiding terwijl Sheldon van der Linde verschillende plaatsen verloor. De Mecedes rijder wist de koppositie te behouden en won voor Dennis Olsen (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) en Lucas Auer (Team Winward Mercedes-AMG). Kelvin van der Linde (Abt Sportsline Audi R8 LMS) won de strijd om de vierde plaats van Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan GT3 Evo) nadat de Italiaanse wagen de strijd moest staken na een klapband nadat beide wagens elkaar raakten. Maximilian Goetz (Team Winward Racing Mercedes-AMG) werd alzo vijfde. Sheldon van der Linde werd pas negende maar behoudt de leiding in de puntenstand. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3) eindigde als zestiende. De volgende afspraak voor de DTM is binnen twee weken op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: DTM-Media-Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 28 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons