van der Horst

Nürburgring: Esteban Muth laat zijn beste resultaat in DTM optekenen

Met de wedstrijd op de Nürburgring is het seizoen 2021 voor DTM al halfweg. Het werd een bewogen meeting, een beetje wild zelfs, maar die toeliet aan Esteban Muth om zich van de anderen te onderscheiden. Hij vermeed alle valstrikken in Race 2 en kon na deze sprint zijn beste resultaat scoren sinds hij zeer recent zijn debuut maakte in deze internationale competitie van hoog niveau!
  • Heinz Performance
Het werd een weekend met twee snelheden voor de jonge Belg van het T3 Motorsport team uit de Eifel. Zaterdag waren de zaken voor het eerst dit seizoen zeer moeilijk en Esteban moest zich tevreden stellen met een troostprijs. “We hebben eigenlijk nooit enige grip gevonden in de banden en we misten wat topsnelheid”, legt Muth uit. “Het resultaat was dat ik niet beter kon doen dan een 14de plaats in Race 1. Daarna hebben we een zeer lang overleg gehad binnen het team om te proberen de zaken te veranderen voor het treffen op zondag. En we gingen de goede richting uit...”
 
Op zondagochtend plaatste Esteban zijn Lamborghini Huracan op de 10de plaats van de Q2… en dat was reden tot wat frustratie. “Op een bepaald moment lag ik op de 4de positie, maar ik had wat problemen met de radioverbinding en kon dus niet communiceren met het team”, verduidelijkt het jonge talent. “Na mijn eerste run wilde ik de bandenspanning laten verlagen, maar ik kon dat dus niet meedelen…”

Maar het beste resultaat moest nog komen...ondanks een bijzonder chaotische start! “Het was een compleet waanzinnige race, die begon met een crash die ik kon vermijden. Dat zette mij terug naar de 17de positie”, vertelt Esteban. “Daarna kon ik opklimmen door een zeer eenvoudige strategie te gebruiken: alle valstrikken vermijden! Sommigen waren duidelijk de pedalen kwijt op deze zondag! Ik ging vrij vroeg langs de pits voor de verplichte pitstop, en dat was de goede keuze. Uiteindelijk kwam ik over de finish op een vijfde positie. Ook al maakte het verloop van deze race mij redelijk nerveus, toch werd het uiteindelijk mijn beste resultaat in DTM. Een top 5 positie die me doet uitkijken naar een eerste podium, en met het team blijven we werken naar dit resultaat toe…”
 
Voorlopig staat Esteban op een 12de plaats in de tussenstand van het kampioenschap. In het eerste weekend van september gaat het naar de Red Bull Ring, bij Spielberg in Oostenrijk. Het is een circuit dat hij goed kent want hij deed er al een volledige testdag. “Maar we weten dat het niet gemakkelijk zal worden in Stiermarken”, kondigt Esteban nu al aan. “Het is een circuit waar de topsnelheid een primordiale rol speelt. En dat was nu net het zwakke punt van mijn Lamborghini. Maar zoals we zondag dan weer leerden, moet elke race toch wel weer gereden worden voordat er een conclusie kan worden getrokken. Koers dus richting Oostenrijk…”

Esteban Muth RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 23 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons