van der Horst

Nürburgring: Lamborghini triomfeert - Vanthoor en Weerts nu ook algemeen kampioen

FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
FFF Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Mirko Bortolotti, Marco Mapelli en Andrea Caldarelli pakten vandaag op de Nürburgring de zege in de FFF Racing Lamborghini #63. Het Italiaanse trio leek op weg naar een makkelijke zege tot de safety car in het laatste uur tweemaal zijn opwachting maakte. Ze hielden echter stand nadat ze eerder op dag ook al de primus waren tijdens de kwalificaties. Het podium werd volgemaakt door twee Mercedessen: de AKKA ASP #88 (Marciello, Fraga, Gounon) voor de HRT #4 (Engel, Stolz, Bastian).
WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
De WRT Audi #32 reed de hele wedstrijd in de onderste regionen van de top tien, totdat Dries Vanthoor instapte voor de finale stint. Onze landgenoot bracht de Audi, die hij deelt met Charles Weerts en Robin Frijns, nog naar de zesde plaats achter twee Lamborghini's van Emil Frey - de #163 voor #114. Veel punten voor de Endurance-titel kon de Audi echter niet goedmaken daar de leidende Iron Lynx Ferrari #51 vlak achter hen finishte op P7. De beslissing daarin valt dus pas tijdens de Endurance-finale in Barcelona.

Het goede nieuws was wel dat het duo wél al zeker is van de algemene titel, dus Sprint en Endurance gecombineerd. Vanthoor en Weerts mochten tijdens het vorige raceweekend in Brands Hatch ook al de Sprint-titel op zak steken.

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch nam vandaag de laatste stint in de Saintéloc Racing Audi #26 voor zijn rekening, kort nadat teamgenoot Finlay Hutchison een ferme dreun meekreeg van Ezequiel Perez Companc in de Madpanda Mercedes #90. De Audi geraakte daardoor niet verder dan de 18e plaats, op een ronde achterstand. Nog twee landgenoten die de geblokte vlag mochten nemen waren Maxime Martin in de Oman Racing Aston Martin #97 (26e) en Louis Machiels in de AF Corse Ferrari #52 (30e).

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 5 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons