van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Nürburgring: Lando Norris wint race 1 – Defourny elfde

Lando Norris - Carlin
Lando Norris - Carlin
Gestart van op de elfde plaats eindigde Max Defourny (Van Amersfoort Racing) zijn eerste race in het FIA F3 European Championship ook op diezelfde plaats. Op een verregende Nürburgring stond er alweer geen maat op Lando Norris (Carlin) die een overtuigende zege binnenhaalde en Jake Hughes (Hitech Grand Prix) en Joey Mawson (Van Amersfoort Racing) vooraf ging.
Start race 1 Nürburgring
Start race 1 Nürburgring
Op een natte piste gingen heel wat rijders in de fout maar niet Lando Norris die al vroeg in de wedstrijd wegreed van de concurrentie en gans de race op een afstand gevolgd werd door Jake Hughes. Voor de derde plaats ontspon zich wel een mooi duel tussen Joey Mawson en Callum Ilott (Prema Powerteam), dat door eerstgenoemde gewonnen werd. Ilott verloor op het einde van de race nog de vierde plaats aan Tadasuke Makino (Hitech Grand Prix) maar recupereerde zijn positie nadat de Japanner een straftijd van 5 seconden kreeg voor te snel rijden onder Full Course Yellow en terugzakte naar plaats zeven. Ferdinand Habsbourg (Carlin) pakte alzo de vijfde plaats.

Jake Hughes (Hitech Grand Prix) en Callum Ilott (Prema Powertam) starten zondag van op de pole in respectievelijk race 2 en 3. Max Defourny zal tweemaal van op de negende startplaats aan de race beginnen.

Foto's: FIA F3 European Championship
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 9 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons