van der Horst

Nürburgring: Max Defourny maakt racedebuut in formule 3

Max Defourny
Max Defourny
Dit weekend zal Max Defourny op de Nürburgring aan de start komen van de achtste manche van het FIA F3 European Championship. Onze landgenoot, die momenteel vierde staat in de puntenstand van de Formule Renault Eurocup, zal voor zijn racedebuut in de formule 3 uitkomen voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Defourny neemt de plaats in van David Beckmann die het team eerder op het jaar verliet.
Helemaal nieuw is de formule 3 van Van Amersfoort Racing niet voor Defourny, op 25 juli tijdens een testdag op het circuit van Spa-Francorchamps kon hij al kennis maken met de wagen. Defourny vindt in Duitsland zijn rivaal en actueel leider in de Formule Renault Eurocup Sacha Fenestraz terug. De Fransman maakt eveneens zijn debuut in de klasse, hij komt uit voor Carlin. Met Petru Florescu (Motopark) telt het 22 koppige startveld nog een debutant.

Foto: Formule Renault Eurocup
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 6 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons