van der Horst

Nürburgring: Mercedes boven in de Eifel

Maro Engel en Raffaele Marciello
Maro Engel en Raffaele Marciello
Raffaele Marciello en Jules Gounon wonnen samen nog de Totalenergies 24 Hours of Spa en deden hun zege nog eens over tijdens de ADAC GT Masters race, die op de Nürburgring verreden werd. Alleen ditmaal apart, want de Zwitser won de eerste wedstrijd dominant samen met Maro Engel in de Mann-Filter Team Landgraf Mercedes, terwijl de Fransman met Fabian Schiller het laken naar zich toe trok op zondag in de Drago Racing Team ZVO Mercedes.
Nadat Marciello al een ronderecord had gereden op het ingekorte Nürburgring-tracé tijdens de kwalificaties, bleef de Zwitser ook - ondanks twee safety cars - comfortabel aan de leiding in de eerste race. Eens hij het stuur doorgaf aan zijn teamgenoot Engel, moest de Duitser gewoon de race enkel uitrijden om de winst binnen te halen, voor de Allied-Racing Porsche van Joel Sturm en Sven Müller en Gounon en Schiller.

Drago Racing Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Drago Racing Team ZVO - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
Ook voor de tweede race zag het er goed uit voor Marciello en Engel en zij waren op weg naar een tweede winst van het weekend, maar een penalty gooide roet in het eten, waardoor Schiller kon profiteren om met de winst te gaan lopen. Het Zwitsers/Duitse duo moest tevreden zijn met een tweede plaats, terwijl wederom Sturm en Müller het podium vervolledigden. In de tussenstand neemt Marciello wel de leiding over, voor het duo Gounon/Schiller. De vorige leiders in het klassement, Ayhancan Güven en Christian Engelhart, vallen in één weekend tijd van plaats één naar drie.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 8 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons