van der Horst

Nürburgring-Nordschleife: Nick Catsburg wint hoofdrace en zorgt voor Volvo-dubbelslag

Nick Catsburg
Nick Catsburg
De Nürburgring kleurde cyaan blauw zaterdag. Afgezien van de staalblauwe hemel tekende constructeur Volvo er voor de dubbelslag met een zege voor Nick Catsburg in de hoofdrace, na eerdere winst van Björk in het eerste treffen. Catsburg neemt bovendien de leiding in het kampioenschap van Monteiro over nadat de Portugees de race vanuit de pitlane moest aanvatten. Polesitter Norbert Michelisz moest vrede nemen met de tweede plaats, Rob Huff kwam andermaal op de laagste podiumtrede te staan.
 Thed Björk met Nick Catsburg en ir. Ron Hartvelt
Thed Björk met Nick Catsburg en ir. Ron Hartvelt
Tiago Monteiro's auto haalde na zijn crash als gevolg van een klapband in race 1 niet tijdig de startgrid zodat de Portugees zich reeds van tevoren tot een hopeloze inhaalrace veroordeeld zag. Monteiro tikte uiteindelijk pas als 13de aan, keert dit weekend met lege handen huiswaarts en ziet bovendien zijn riante puntenvoorsprong in één... klap omgezet in een achterstand van twee punten op de nieuwe leider Nick Catsburg .

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Poleman Norbert Michelisz kende koppelingsproblemen bij de start waardoor hij pas als tweede de haarspeldbocht indook achter Catsburg. Even leek het dat snelstarter Rob Huff zowel Michelisz als Catsburg te grazen zou nemen maar na contact met de Nederlander viel de Brit terug naar de vierde plaats achter Thed Björk. Nog voor het veld de Nordschleife opreed had Huff Björk's Volvo evenwel alweer teruggepakt.

Tom Chilton
Tom Chilton
Catsburg, Michelisz, Huff, Björk, Chilton, Bennani was de volgorde na de eerste van drie doortochten. In tegenstelling tot de openingsrace waar op het lange rechte eind van Döttinger Höhe naar hartelust geslipstreamed werd, vielen er deze keer géén positiewissels meer te noteren en bleef alles tot bij het vallen van de finishvlag bij het oude. Een monotoon vertoon zeg maar, wellicht ten dele in de hand gewerkt door de angst voor nog meer klapbanden. Opgeluchte gezichten omdat het allemaal goed afliep overheersten dan ook na afloop van de tweede confrontatie.

Tom Coronel - Chevrolet Cruze TC1
Tom Coronel - Chevrolet Cruze TC1
 Achter Mehdi Bennani tikte Tom Coronel als zevende aan. De DHL-rijder wist daarbij Chevrolet-merkgenoot Esteban Guerrieri nipt achter zich te houden.

 Voor Polestar Cyan Racing-rijder Nick Catsburg is het de tweede zege in diens WTCC-carrière na eerdere winst met een Lada Vesta."Ik benutte de eerste race om de wagen beter te doorgronden met het oog op race 2 en wou de auto vooral schadevrij houden" aldus Catsburg. "In de eerste ronde van de hoofdrace wist Michelisz me nog bij te benen maar in de tweede ronde slaagde ik er dankzij een verbeterde set up in een kloofje te slaan. Vanaf dan hoefde ik de auto nog enkel naar de geblokte vlag te brengen!"

Einde juni vinden we het WTCC-peloton terug in Vila Real, decor voor het laatste treffen op Europese bodem.  

Nürburgring Nordschleife - Uitslag Hoofdrace:

1. Nicky Catsburg (Volvo) 3 ronden
2. Norbert Michelisz (Honda) +3.065
3. Robert Huff (Citroën) +3.401
4. Thed Björk (Volvo) +4.167
5. Tom Chilton (Citroën) +5.763
6. Mehdi Bennani (Citroën) +11.239
7. Tom Coronel (Chevrolet) +14.614
8. Esteban Guerrieri (Chevrolet) +14.939
9. Yann Ehrlacher (Lada Vesta) +20.540
10. John Filippi (Citroën) +21.928
11 Kevin Gleason + 24.245 
12 Aurélien Panis  +29.600 
13 Tiago Monteiro +43.108 
14  Daniel Nagy 1 ronde
                
Kampioenschap:

Rijders:
1.Nick Catsburg 127p
2.Tiago Monteiro 125
3.Thed Björk 119
4.Tom Chilton 106
5.Rob Huff 102
6.Mehdi Bennani 101
7.Norbert Michelisz 96
8.Esteban Guerriere 76
9.Nestor Girolami 52
10.Tom Coronel 31...

Merken:
1.Volvo 404p
2.Honda 364

WTCC Trophy:

1.Rob Huff  60p
2.Tom Chilton 59
3.Mehdi Bennani 55
4.Esteban Guerrieri 47
5.Tom Coronel  35...

Foto's: Hans van Onsem & David Noels

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 27 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons