van der Horst

Nürburgring: Ryuichiro Tomita domineert de virtuele race

Ryuichiro Tomita - Team WRT Audi
Ryuichiro Tomita - Team WRT Audi
Net zoals tijdens de vorige ronden van de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Cup werd er dit weekend op de Nürburgring wederom een virtuele race afgewerkt. Daarbij kregen we met Ryuichiro Tomita ook voor de vierde maal een verschillende winnaar. De Japanner reed in de virtuele Team WRT Audi van start tot finish naar de winst, voor Arhtur Rougier (Emil Frey Racing Lamborghini) en David Pittard (Walkenhorst Motorsport BMW).
Nochtans was het Dries Vanthoor (Team WRT Audi) die van op de pole mocht starten. Onze landgenoot viel in, aangezien Kelvin van der Linde niet aanwezig is. Toch kon hij niet verhinderen dat Tomita hem voorbij ging. Lange tijd reden zij zelfs 1 en 2 tot we aan de verplichte pitstops kwamen en daar alles fout liep voor Vanthoor. De Hasselaar reed te snel in de pits en moest daarom nog eens een drive through afwerken. Uitiendelijk parkeerde hij zijn wagen en gaf op. Ook Frédéric Vervisch viel in op de Saintéloc Racing Audi en eindigde op een verdienstelijke elfde plaats.

Vooraan werd Tomita nooit bedreigd en reed zonder problemen richting de algemene winst alsook in de Silver Cup. Daar eindigden Kiko Galbiati (GRT Grasser Racing Team Lamborghini) en Alex Fontana (Emil Frey Racing Lamborghini) als tweede en derde in de klasse, waardoor zij de overige punten kregen. In de Pro-cup ging de volle buit naar Rougier, voor Pittard en Matt Campbell (GPX Racing).

Foto: Fanatec GT World Challenge EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 4 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons