van der Horst

Nürburgring: Sheldon van der Linde voor Kelvin van der Linde in race 1

Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
De kwalificatie werd geannuleerd voor de mist en wegens de mist diende de start van de zaterdagrace uitgesteld te worden tot laat in de namiddag. De zege in die race ging naar Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) voor zijn broer Kelvin (Abt Sportsline Audi R8 LMS). Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) stond garant voor een spectaculaire remonte van de vijftiende naar de vijfde plaats tot een contact met een andere wagen leidde tot een klapband met een opgave als gevolg.
Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan GT3) vertrok van op pole maar verloor al direct de leiding aan Felipe Fraga (Red Bull AF Corse Ferrari 488 GTE Evo). Praga hield vooraan stand tot aan de pitstops waar Bortolotti de koppositie weer overnam. Bij de strijd om de leiding maakten de Lamborghini en de Ferrari contact en beide wagens spinden uit de baan. Zo kreeg Sheldon van der Linde de koppositie in handen. Achter de van der Linde broers pakte Ricardo Feller (Abt Sportsline Audi R8 LMS) de laatste podiumplaats. Maximilian Goetz (Team Winward Racing Mercedes-AMG) en Lucas Auer (Team Winward Racing Mercedes-AMG) maakten de top vijf vol. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3) startte als vierentwintigste en wist op te klimmen tot de dertiende plaats bij het vallen van de vlag.

Foto: Schubert Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 27 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons