van der Horst

Nürburgring: Van der Linde (Audi) steviger op kop na nieuwe zege

Kelvin van der Linde - Abt Sportsline - Audi R8 LMS GT3
Kelvin van der Linde - Abt Sportsline - Audi R8 LMS GT3
Kelvin van der Linde verstevigde vandaag zijn eerste plek in het kampioenschap door ook race 1 op de Nürburgring op zijn naam te schrijven. De Audi-rijder reed van start tot finish op kop, enkel voor de verplichte pitstop stond hij even de leiding af. Naast hem op het podium zagen we met Luca Stolz (2e) en Philip Ellis (3e) twee Mercedes-rijders. Esteban Muth kwam niet verder dan de 14e plaats.
  • Qvick Motors
Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
Philip Ellis - WINWARD team Mercedes-AMG
De verschillende duels in de eerste ronde pakten slecht uit voor Maxi Buhk (Mercedes) en Christopher Haase (Audi), de vervanger van Dev Gore. Zij dienden al snel de handdoek te werpen en de wedstrijd werd even geneutraliseerd door middel van de safety car. Bij de herstart behield van der Linde nipt de leiding voor een opzittende Ellis. Even later diende ook de debuterende Porsche van Michael Ammermüller op te geven, een probleem met de splitter vooraan werd hem fataal.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons