van der Horst

Nürburgring: Vanthoor neemt optie op titel met tweede opeenvolgende pole

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #5
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #5
Dries Vanthoor heeft een serieuze optie genomen op de Blancpain GT Series Sprint Cup titel door zijn Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #5 op de pole te zetten voor de Qualifying Race later vandaag. De Limburger scoorde zijn tweede opeenvolgende pole en was 0.122s sneller dan de Strakka Racing McLaren 650S GT3 #59 van Rob Bell. Andrea Calderelli zette de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #19 op P3, de Italiaan zal de tweede startrij delen met de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 #86. De Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 #333 van Daniel Keilwitz maakte er vijf verschillende merken in de top vijf van, de Duitser behaalde daarmee ook de pole in de Pro-Am klasse.
  • MF Racing
M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
De GRT Lamborghini #63 van (algemene) puntenleiders Mirko Bortolotti en Christian Engelhart stootte verrassend genoeg niet door naar Q3 en zal straks pas als achttiende starten. De leiders in de Sprint Cup, Maxi Buhk en Franck Perera, konden beslag leggen op de achtste plek. Maxime Soulet realiseerde de dertiende chrono met de Bentley Continental GT3 #8, en deed een plek beter dan Frédéric Vervisch die dit weekend Enzo Ide bijstaat in de WRT Audi #1.

--- UITSLAG BLANCPAIN GT SPRINT CUP QUALIFYING NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 16 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons