van der Horst

Nürburgring: Vijf duo's strijden voor Sprint Cup

BGT Sprint Cup
BGT Sprint Cup
De Nürburgring vormt dit weekend het strijdtoneel voor de uitermate spannende finale van de Blancpain GT Series Sprint Cup. Maar liefst vijf verschillende duo's worden gescheiden door amper zes punten, terwijl er nog 34 punten op het spel staan. Onder de kanshebbers vinden we ook één Belg met Dries Vanthoor, die na een perfect weekend op de Hongaroring alsnog een prima uitgangspositie wist te bemachtigen voor de finale.
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Niemand stak er dit seizoen met kop en schouders bovenuit in de Sprint Cup, vijf verschillende combinaties mochten al plaats nemen op het hoogste schavot. Maxi Buhk en Franck Perera (HTP Mercedes-AMG GT3 #84) beschikken met 60 punten achter hun naam over de beste papieren, maar ze worden op slechts 3 eenheden gevolgd door Mirko Bortolotti en Christian Engelhart (GRT Lamborghini Huracán GT3). Laatstgenoemd duo is overigens ook volop in strijd voor de algemene en Endurance Cup titels, waardoor de groene Lamborghini misschien iets meer de risico's zal schuwen.

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De WRT Audi's van Dries Vanthoor/Marcel Fässler en Robin Frijns/Stuart Leonard kijken biede aan tegen een achterstand van slechts vier punten, terwijl Markus Winkelhock en Will Stevens zes punten moeten goedmaken op Buhk en Perera. Dit zijn uiteraard verwaarloosbare verschillen. Het duo dat het beste resultaat behaalt zal hoogstwaarschijnlijk ook beloond worden met de titel. In theorie hebben ook Vincent Abril en Steven Kane (Bentley #7) en Pieter Schothorst en Jake Dennis (WRT Audi #3) nog een waterkans, al lijkt de achterstand van respectievelijk 32 en 27 punten haast onoverbrugbaar. Herhalen we tot slot nog dat Lamborghini en Audi vorig jaar het best voor de dag kwamen in de Eifel.
Puntenstand BGT Sprint Cup:
1. Maxi Buhk - Franck Perera (HTP Mercedes) 60p.
2. Mirko Bortolotti - Christian Engelhart (GRT Lamborghini) 57p.
3. Dries Vanthoor - Marcel Fässler (WRT Audi) 56p.
4. Robin Frijns - Stuart Leonard (WRT Audi) 56p.
5. Markus Winkelhock - Will Stevens (WRT Audi) 54p.

Foto's: SRO/VSA, Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 12 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons