van der Horst

Nürburgring: Vijfde en zevende plaats voor Jamie Vandenbalck

Jamie Vandenbalck/Mads Siljehaug - RYS Team InterNetX KTM Xbow
Jamie Vandenbalck/Mads Siljehaug - RYS Team InterNetX KTM Xbow
De twee laatste races van het seizoen van de GT4 European Series Northern Cup werden gewonnen door de silver cup kampioenen Max Koebolt en Ricardo van der Ende. De Ekris Motorsport Ekris M4 GT4 domineerde zijn tegenstanders op de Nürburgring met naast een dubbele zege ook tweemaal het behalen van de pole. Jamie Vandenbalck (RYS Team InterNetX - KTM X-Bow) sloot het seizoen prima af met een vijfde plaats in race 1 en een zevende stek in race 2.
Start race 1 GT4 Nürburgring
Start race 1 GT4 Nürburgring
De Ekris M4 domineerde race 1 op de Nürburgring en Koebolt nam van bij de start resoluut de leiding. Csaba Mor (Equipe Verschuur - McLaren 570S- volgde op plaats twee voor William Moore (Academy Motorsport Aston Martin Vantage) en Mads Siljehaug (RYS Team InterntX - KTM X-Bow). Na veertien ronden kwam de leider binnen voor de rijderswissel, Ricardo van der Ende behield de leiding voor de Aston Martin van Matt Nicoll-Jones en de McLaren van Hutchison. De posities in de top drie wijzigden niet meer maar daarachter moest Jamie Vandenbalck de Street Art Racing Aston Martin Vantage van Demay/Darras voorlaten. Giuseppe Ghezzi (Autorlando Sport Porsche 997) won de AM klasse en haalde de titel in de klasse binnen.

Ekris Motorsport - Ekris M4
Ekris Motorsport - Ekris M4
Ook in de tweede race stond er geen maat op de Ekris M4 van Max Koebolt en Ricardo van der Ende, zij wonnen weer makkelijk voor de Aston Martin van Moore/Jones en de Energy by ART Porsche Cayman van Ferté/Demoustier. Een crash vlak na de start zorgde ervoor dat de race voor 10 minuten werd geneutraliseerd.  De posities bleven ook nu behouden tot bij de pitstops waarna Laura Kraihamer (RYS Team True Racing – KTM X-Bow) even de derde plaats innam maar die al snel kwijt speelde aan Alain Ferté. De Equipe Verschuur McLaren 570S van Hutchinson/Mor werd vijfde voor de RYS Team KTM X-Bow van Angermay/Kofler en de KTM X-Bow van Siljehaug/Vandenbalck.

Foto's: GT4 European Series Northern Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 17 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons