van der Horst

Nürburgring: Wickens zorgt voor perfect weekend voor Mercedes

Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens heeft de tweede race van het DTM weekend op de Nürburgring gewonnen, dat gedomineerd werd door Mercedes. De Canadees ging als derde van start maar moest gedurende de eerste wedstrijdhelft vrede nemen met de vierde plek achter Paul Di Resta, polesitter Marco Wittmann en Lucas Auer. Wickens kwam al vroeg de pits opzoeken nadat Auer van de baan was gespint, en wist zo Di Resta te verschalken. Ook Wittmann had meteen na zijn pitstop geen verhaal tegen de Mercedes rijder.
Start Race 2 Nürburgring
Start Race 2 Nürburgring
Maar Wittmann gaf niet op. Enkele ronden later lanceerde de Duitser een aanval op de Canadees, waarbij het tot een contact kwam tussen beide heren. Wickens behield de leiding, terwijl Wittmann het tempo niet meer kon volgen en vervolgens nog ten prooi viel aan Paul Di Resta. Ook de Schot probeerde Wickens nog van de leiding te stoten, maar kwam uiteindelijk net tekort (+0.3s). Wickens gaf achteraf dan ook toe dat de wedstrijd voor hem geen ronde langer had moeten duren. Wittmann kon op zeven seconden achterstand de derde plaats nog behouden, net voor Bruno Spengler, die geen aanstalte leek te maken om zijn merkgenoot nog van het podium te stoten.   

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maro Engel vervolledigde de top vijf, voor Mattias Ekström, de eerste Audi. De Zweed deed zo een goede zaak in het kampioenschap en vergroot zijn voorsprong met acht punten op Lucas Auer, die ver terugviel na zijn spin in de openingsfase. Maxime Martin had zich als twaalfde gekwalificeerd maar verloor al vlug terrein met een drive-through na een jump start. Onze landgenoot was in de laatste ronden nog in strijd voor een plek in de top 10 en lanceerde in de chicane een aanval op Gary Paffett. De Brit liet hem echter geen ruimte waardoor het tot een contact kwam tussen beide heren, waar Tom Blomqvist kon van profiteren om nog tiende te worden. 

--- UITSLAG RACE 2 DTM NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 10 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons