van der Horst

Nürburgring: Wittmann bezorgt BMW de pole

Marco Wittmann - BMW M4 DTM
Marco Wittmann - BMW M4 DTM
Marco Wittmann bezorgde op het middaguur BMW de pole positie voor de zondagrace tijdens een wel erg spannende kwalificatiesessie. De meeste piloten gingen voor twee runs op een dit keer wel kurkdroge baan maar het was bij het vallen van de geblokte vlag dat de meeste tijdsverbeteringen uit de bus kwamen. Paul Di Resta tikte in zijn Mercedes uiteindelijk als tweede aan op slechts 116 duizendsten van een seconde.
Tom Blomqvist - Team RBM
Tom Blomqvist - Team RBM
De tweede startrij zal straks ook Mercedes kleuren met Robert Wickens en de polesitter van gisteren, Lucas Auer, op drie en vier. Tom Blomqvist zette in zijn Racing Bart Mampaey BMW de vijfde tijd neer en was daarmee slechts 199 duizendsten van een seconde langzamer dan de besttijd van Wittmann. Maxime Martin reed de twaalfde tijd op iets meer dan een halve seconde.--- Uitslag Kwalificatie Zondagrace DTM Nürburgring 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 10 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons