van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Nürburgring: Zege voor Fenestraz in race 2 – Defourny zesde

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) heeft in de regen de tweede race voor de Formule Renault Eurocup op de Nürburgring gewonnen. Hij ging Daniel Ticktum (Arden Motorsport) en Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) vooraf. Max Defourny (R-ace GP) had de vierde plaats in handen maar spinde en viel terug naar plaats zes.
Start race 2 Nürburgring
Start race 2 Nürburgring
Door de regen werden de eerste drie ronden achter de safety car afgelegd, wanneer de eigenlijke start gegeven werd nam Fenestraz de leiding voor Ticktum en Ye. Max Defourny ging over Robert Shwartzman en sloot aan op de vierde plaats maar ging dan in de fout en spinde en verloor terrein. De safety car kwam opnieuw de baan op na een crash tussen twee wagens en bij de herstart wist Ticktul even voorbij Fenestraz te gaan maar de Fransman pakte al snel en definitief de eerste plaats terug. Shwartzman ging van de baan en werd pas achtste. Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) en Will Palmer (R-ace GP) schoven door naar plaats vier en vijf. Ghislain Cordeel (Arden) was al na drie ronden uirt de wedstrijd verdwenen. Robert Shwartzman leidt nog in de puntenstand maar heeft maar zes punten voor op Fenestraz.
 
Foto's: Arne Simons
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons