van der Horst

Officiële ondersteuning van KTM voor DVB RACING

KTM X-BOW RR
KTM X-BOW RR
Het seizoen 2015 kondigt zich prima aan voor DVB RACING. Het team uit Willebroek kocht twee nagelnieuwe KTM X-BOW RR aan en krijgt als officieel team voor KTM daarbij officiële ondersteuning van de Oostenrijkse constructeur. Ook zal DVB RACING kunnen rekenen op een professionele piloot die zal optreden als coach en de piloten bijstaan tijdens de raceweekends.
  • Prospeed Competition
KTM X-BOW RR
KTM X-BOW RR
DVB RACING, afgelopen seizoen titelverdediger in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met Jeffrey Van Hooydonk en Koen Wauters, was ook met de KTM X- BOW Clubsport en de Ferrari 458 Challenge van Thems Racing onderweg in de BRCC. Het team heeft zijn huiswerk reeds grotendeels gemaakt en kan volgend seizoen zijn klanten een zeer competitief en budgetvriendelijk seizoen aanbieden.KTM X-BOW RR
KTM X-BOW RR
Frank Thuriaux: “We hebben twee nagelnieuwe en speciaal voor DVB RACING geëvolueerde KTM X-BOW RR aangeschaft die zeer competitief zullen zijn. De prioriteit wordt de Supercar Challenge in de Divisie GTB waarin deze wagens in staat moeten zijn om wedstrijden te winnen en op iedere omloop minstens een podiumplaats te pakken. Acht weekends van telkens twee races is een perfecte format. Tijdens de laatste BRCC wedstrijd in het kader van de Belgian Masters op Circuit Zolder werd door een KTM reeds een chrono van 1’36” op de tabellen gezet. De nieuwe wagen is met zijn vermogen van 360 pk voor 810 kg. en verbeterde aerodynamica, remmen en ophanging nog een stuk sneller. Er komt officiële ondersteuning vanuit Oostenrijk en de piloten en potentiële piloten worden indien gewenst gecoacht door een professionele piloot waarvan we de naam later zullen bekend maken. De wagen leent zich ook ideaal voor track days en taxi ritten met sponsors en is zeer budgetvriendelijk. Hierdoor krijgen de piloten als extra de kans om zich optimaal voor te bereiden en tijdens het seizoen extra kilometers te verorberen. We zijn op zoek naar jonge getalenteerde piloten, maar uiteraard ook gentlemen drivers en professionele piloten”.

DVB RACING was in het verleden steeds actief op verschillende fronten en 2015 zal daarin geen uitzondering vormen.

Mezquita DVB Racing - KTM X-Bow
Mezquita DVB Racing - KTM X-Bow
“Uiteraard is de KTM een wagen die zich ook leent voor andere kampioenschappen”, gaat Frank Thuriaux verder. “Ondanks het feit dat de Supercar Challenge voor ons prioriteit krijgt, zijn de beide wagens ook perfect inzetbaar in de twee Belcar wedstrijden die Circuit Zolder volgend seizoen organiseert. En aangezien daarin wagens van het type Porsche GT3 Cup en Ferrari 458 Challenge de hoofdrol zullen spelen, zal de KTM ook hierin in staat zijn om helemaal voorin te rijden. Verder beschikt DVB RACING ook over twee Porsches, de 997 Cup en de 991 Cup, waarmee we normaliter opnieuw zullen aantreden in de Porsche GT3
DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
DVB Racing - Porsche 997 GT3 Cup
Cup Challenge Benelux. Daarin werden we afgelopen seizoen met Jeffrey Van Hooydonk en Koen Wauters respectievelijk tweede en derde terwijl we een jaar eerder de titel pakten, besluit een enthousiaste Frank Thuriaux.”

DVB RACING wacht in ieder geval vol ongeduld op de komst van de twee nieuwe KTM’s die kort na de levering reeds uitgebreid zullen worden getest en op punt gezet voor het seizoen 2015. Wie interesse heeft in het aantrekkelijk programma van DVB RACING kan steeds contact opnemen via dvbracing@dvbracing.be of +32 484 92 34 70.DVB RACING Press/BRCC/Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 13 december 2014.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons