van der Horst

Omloop van Vlaanderen: Rensonnet en Herman tweede tot één proef van het eind

Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
Tom Rensonnet/Renaud Herman - Renault Clio Rally5
Tijdens de Renties Ypres Rally Belgium hadden ze zich al in de kijker gereden, met een derde en tweede plaats in de Clio Trophy. In de Omloop van Vlaanderen dit weekend hadden Tom Rensonnet en Renaud Herman minder geluk. Terwijl ze volop aan het strijden waren om de zege te veroveren, gingen ze in de laatste proef van de rally naast de baan.
De gladde, smalle en hobbelige wegen in en rond Roeselare spraken Tom Rensonnet en Renaud Herman wel aan. Zo kon de jonge rijder van het RACB National Team, op een parcours dat helemaal nieuw voor hem was, zich al bij de eerste chronoritten van de Omloop van Vlaanderen op vrijdagavond in de kijker rijden.

Al na de eerste klassementsproef lag de zwart-geel-rode Renault aan de leiding van de Clio Trophy, en vocht een strijd om tienden van seconden uit met de concurrentie. Zelfs het feit dat de laatste proeven van de dag in het donker moesten worden afgewerkt – iets waar Tom in Ieper niet had van kunnen proeven – liet hen niet verzwakken.

Tom Rensonnet en Renaud Herman begonnen dan ook met een voorsprong van acht seconden aan de tweede en langste dag van de rally. Alles liep uitstekend, tot ze door een lekke band 23 tellen verloren.

“Vanaf dan hebben we alles op alles gezet om te proberen de eerste plaats te heroveren”, legt Tom uit. “Jammer dat de langste proef van de rally werd geneutraliseerd. Bij de start van de laatste lus telden we nog zeven seconden achterstand op de leider. In de laatste proef hebben we alles of niets gespeeld… en het werd niets. In een bocht vol kiezel ging ik een bandbreedte naast de ideale lijn, waardoor de auto begon te schuiven en we in een diepe gracht terecht kwamen. Onmogelijk om onze weg nog verder te zetten. Uiteraard zijn we door zo een wedstrijdeinde heel ontgoocheld, maar over het algemeen heb ik wel het gevoel dat we heel wat progressie hebben geboekt. De scherpe tijden die we al bij de eerste doortocht over de KP’s konden neerzetten zijn daar het beste bewijs van. Nu kijk ik al uit naar onze volgende opdracht, opnieuw op een heel anders parcours, in het kader van de Rallye Coeur de France.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 5 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Omloop van Vlaanderen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons