van der Horst

24H Le Mans: Ook Dries Vanthoor en Maxime Martin naar Le Mans

Maxime Martin - Dries Vanthoor
Maxime Martin - Dries Vanthoor
De ACO gaf begin juni een update vrij van de inschrijvingslijst voor de 24 Heures du Mans die plaatsvindt op 21 en 22 augustus. De meest opvallende toevoeging is de naam van Dries Vanthoor aan de bemanning van de HubAuto Racing Porsche 911 RSR. Vanochtend bevestigde het team echter dat ook uittredend GTE Pro-winnaar, Maxime Martin, de rangen zal vervoegen met Alvaro Parente als derde man op de wagen die voor het eerst uitkomt in de Pro-klasse.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Initieel zou Dries Vanthoor het stuur van de HubAuto Racing Porsche #72 delen met Heikki Kovalainen en Nick Cassidy, maar beide heren werden dus ingeruild voor Maxime Martin en Alvaro Parente. "Toen het team mij een bericht stuurde om te polsen naar mijn interesse, hing ik snel met hen aan de lijn", vertelt Dries Vanthoor. "Ik kreeg ook telefoon van andere teams om hen te vervoegen bij de 24 Uur van Le Mans, maar het voorstel van HubAuto Racing met de Pro-bezetting is een uitstekend aanbod en daarvan wil ik deel uitmaken."

Harry Ticknell, Maxime Martin en Alex Lynn
Harry Ticknell, Maxime Martin en Alex Lynn
Ook Maxime Martin, die vorig jaar de Pro-klasse bij de GT's won, kijkt uit naar zijn deelname. "Toen het team me contacteerde, was ik meteen geïnteresseerd omdat ik wist dat dit een geweldige kans was. Dit jaar zal het zevende jaar zijn dat ik deelneem aan de 24 Hours of Le Mans. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn zege van vorig jaar te verdedigen en ik zal alles doen om die overwinning te herhalen."

HubAuto Racing Porsche 911 RSR
HubAuto Racing Porsche 911 RSR
Hoewel het team nog maar aan zijn tweede deelname in Le Mans toe is, komen ze uit in de topklasse bij de GT's, waar ze het dus opnemen tegen het fabrieksgeweld van Ferrari, Porsche en Corvette. Toch is HubAuto beslist geen onbekende in het autosportmilieu, al was dat in een recent verleden dan vooral met de Italiaanse constructeur Ferrari, zowel in de Sarthe als tijdens de voorbije edities van de 24 Hours of Spa. In Le Mans ruilt het Taiwanese team zijn gekende wit-gele livery wel in voor een nieuw kleedje.

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op woensdag 7 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons