van der Horst

Ook Jérôme D'Ambrosio verlaat Venturi

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
Nadat Susie Wolff al eerder bekend maakte dat zij Venturi verlaat, volgt nu ook Jérôme D'Ambrosio dat voorbeeld. De Etterbekenaar was sinds afgelopen seizoen de teammanager van het Monegaskische team, dat met Edoardo Mortara derde eindigde en de vice-titel behaalde bij de teams. Dit net voor Venturi overgenomen wordt door Maserati.
Het waren twee opvallende jaren voor D'Ambrosio. Na de finale in Berlijn tijdens COVID hing hij zijn helm aan de wilgen om bij Venturi als vice-teammanager aan te treden onder Susie Wolff. Op dat moment was het Monegaskische team in opmars met een tweede plaats voor Mortara. Vorig jaar raakte dan bekend dat Wolff een stap hogerop zette en D'Ambrosio haar rol overnam. Met succes, hoewel hij geregeld met veeleisende karakters als Lucas Di Grassi rekening diende te houden. De ultieme beloning bleef evenwel uit.

Net voor het aantreden van Maserati MSG - MSG staat voor Monaco Sports Group - besluit D'Ambrosio thans om te vertrekken. Volgens het bericht dat de wereld rondging gaat hij andere opportuniteiten tegemoet. Hiermee is de Etterbekenaar het derde kopstuk in de Formule E dat het schip verlaat net voor aanvang van Gen3. Na Wolff en onze landgenoot bij Venturi besloot ook Dilbagh Gill per direct om Mahindra te verlaten enkele weken geleden.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 16 september 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons