van der Horst

Ook nieuwe Force India VJM06 heeft vlakke neus (+ Foto's)

Sahara Force India - VJM06
Sahara Force India - VJM06
Ook Force India heeft zijn Formule 1 wagen voor het nieuwe seizoen vandaag gepresenteerd. Het Brits-Indische team haalde op het circuit van Silverstone het doek van de VJM06. Ook bij de Force India VJM06 zijn er geen grote veranderingen te merken tegenover de wagen van verleden jaar, op de vlakke neus na. Paul di Resta werd bevestigd als rijder, op de naam van de tweede piloot is het echter nog wachten.
Sahara Force India - VJM06
Sahara Force India - VJM06
Na de McLaren en de Ferrari is Force India nu het derde team dat voor een platte neus kiest voor de nieuwe wagen, enkel Lotus bleef trouw aan de getrapte frontpartij. Voor de rest vertoont de VJM06 veel gelijkenis met de wagen van vorig jaar wat logisch is gezien het huidige technisch reglement grotendeels gelijk is aan dat van vorig jaar en slechts nog één jaar geldig is alvorens de wagens overschakelen naar de V6 turbomotoren in 2014. Vijay Mallya drukte er echter op dat ondanks het gelijkaardige uiterlijk de wagen onder de carrosserie verschilt op talrijke punten van zijn voorganger. Verdere evoluties aan de wagen worden echter nog verwacht alvorens het seizoen in gang schiet.

Paul di Resta
Paul di Resta
Enkel Paul di Resta was aanwezig op de presentatie en er is nog steeds geen duidelijkheid over de identiteit van de tweede rijder. De namen van Jules Bianchi en Adrian Sutil worden het meest genoemd als mogelijke kandidaten. Voor de eerste wintertest volgende week in Jerez doet Force India beroep op James Rossiter om di Resta bij te staan. De Brit was vorig jaar actief in het WEC op een Lola LMP2 van het Team Lotus. Di Resta stapte in de wagen en deed enkele demonstratie runs voor de verzamelde pers.


Foto's: Sahara Force India  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons