van der Horst

Oostenrijk: Kan Red Bull blamage van vorig jaar goedmaken?

31331e9e79582ac9d09fda144b71fadb0ac8b56f.jpg
De Red Bull Ring is komend weekend voor het tweede jaar op rij het decor voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Vorig jaar kwam Red Bull Racing, na de zege van Ricciardo in Canada, vol goede hoop naar hun thuisland, maar het werd uiteindelijk een rotslecht weekend voor het team van de Oostenrijkse miljardair Dietrich Mateschitz. Kan Red Bull Racing, of zelfs Toro Rosso, dit jaar zorgen voor een ommekeer?
Felipe Massa - Williams FW36
Felipe Massa - Williams FW36
De beide teams zijn, anders dan vroeger, erg aan mekaar gewaagd geraakt maar missen momenteel de snelheid van de Mercedes en de Ferrari. Anderzijds was het wel Williams, en niet het oppermachtige Mercedes, dat vorig jaar in Spielberg de eerste startrij voor hun rekening nam. Bovendien is een nieuwe verrassing tijdens de kwalificaties niet uit te sluiten daar er komende zaterdag regen voorspeld wordt in de regio.

Rosberg voor Hamilton
Rosberg voor Hamilton
Het eerste gedeelte van het enigszins korte circuit van slechts 4,3km telt slechts twee krappe bochten, voorafgegaan door een lang recht stuk. De remmen zullen dus hard op de proef worden gesteld, al bieden beide combinaties ook mogelijkheden tot uitremacties. Vooral op start finish, waar een DRS-zone voorzien is. De andere DRS-zone ligt dan weer aan de overkant van de baan, in de tweede sector.

Podium GP van Oostenrijk
Podium GP van Oostenrijk
Pirelli voorziet, net als in Monaco en Canada, de zachte en superzachte banden, omdat dit het derde achtereenvolgende circuit op de kalender is dat vrij mild is voor het rubber. Waar beide voorgaande races nog duidelijk op slechts enkele meters hoogte werden betwist is dat voor Oostenrijk wel even anders. De motoren zullen dus allicht niet het volledige vermogen kunnen leveren door de ijlere lucht op relatief grote hoogte. De wedstrijd en de kwalificaties zijn bij ons te volgen vanaf 14u.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op dinsdag 16 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons