van der Horst

Oostenrijk: ART GP en Raoul Hyman aan het feest

Raoul Hyman
Raoul Hyman
Twee races voor de GP3 Series stonden er dit weekend op het programma op de Red Bull Ring in het kader van de GP van Oostenrijk. De race op zaterdag werd volledig gedomineerd door de ART GP rijders die de eerste vier plaatsen innamen aangevoerd door George Russell die zijn eerste GP3 zege behaalde. Op zondag was de overwinning voor Campos rijder Raoul Hyman, hij ging Giuliano Alesi en Nirei Fukuzumi vooraf. Deze laatste leidt nu ook in de puntenstand.
Weinig spanning voor de zege in race 1 op de Red Bull Ring, de van op de pole vertrokken George Russell (ART GP) leidde van start tot finish. Achter hem finishte Jack Aitken, gevolgd door Nirei Fukuzumi en Anthoine Hubert, allen komen ze uit voor ART GP. Hubert had aanvankelijk zicht op de derde plaats maar kreeg een tijdstraf van 10 seconden voor het aanrijden van Leonardo Pulcini wat hem het podium kostte. Trident rijders Ryan Tveter en Giuliano Alesi maakten de top zes vol. 

Podium race 2 oostenrijk
Podium race 2 oostenrijk
Ook in de tweede race was de strijd om de zege snel beslist, Alessio Lorandi die naast Hyman vertrok van op de eerste startrij, miste zijn start volledig en verloor verscheidene plaatsen. Raoul Hyman reed ongestoord naar de overwinning voor Giuliano Alesi en de van op de zesde plaats vertrokken Nirei Fukuzumi. Ryan Tveter eindigde ditmaal als vierde voor de ART GP piloten Jack Aitken, George Russell en Anthoine Hubert. De race werd gekenmerkt door een spectaculaire koprol van Dorian Boccolacci in de laatste ronde, de Fransman kwam met de schrik vrij.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons