van der Horst

Oostenrijk: Artem Markelov van start tot finish

Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov - Russian Time
Artem Markelov (Russian Time) heeft de sprintrace van de FIA F2 Series op de Red Bull Ring gewonnen. De Rus die van op de pole was gestart reed van start tot finish aan de leiding. Alex Albon (ART GP) en Oliver Rowland (DAMS) vergezelden Markelov op het podium. Charles Leclerc (Prema Powerteam) scoorde geen punten hij kon een aanrijding met zijn teamgenoot Antonio Fuoco niet vermijden en moest de strijd staken.
Oliver Rowland - DAMS
Oliver Rowland - DAMS
Bij de start van de race bleef Ralph Boschung (Campos Racing), die de eerste rij deelde met Markelov, steken op de grid en werd aangereden door Raffaele Marciello wat direct leidde tot een safety car procedure. Bij de herstart reed Charles Leclerc in op de wagen van Fuoco, waarmee de race voor hem voorbij was. Ditmaal resulteerde het incident in een Virtual Safety Car periode. Eens de race definitief op gang geschoten lagen de podiumplaatsen al vast. Markelov reed onbedreigd naar de zege voor Alex Albon die de ganse wedstrijd Oliver Rowland (DAMS) achter zich wist te houden.

Podium sprintrace Oostenrijk
Podium sprintrace Oostenrijk
Luca Ghiotto (Russian Time) die als veertiende gestart was pakte na een spectaculaire remonte de vierde plaats. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) werd na zijn aanvaring met Leclerc nog vijfde. Jordan King (MP Motorsport) pakte de zesde plaats voor Norman Nato (Arden), die een plaats won ten koste van Nicholas Latifi (DAMS) die 5 seconden straftijd kreeg voor te snel rijden in de pitstraat. Sergio Canamasas (Rapax) en Sergio Sette Camara (MP Motorsport) maakten de top tien vol.

Foto's: Racing International Series
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons