van der Horst

Oostenrijk: Gridstraf voor Hamilton na vervanging versnellingsbak

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton start zondag tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk op de Red Bull Ring zeker niet op de pole positie. De Mercedes-rijder moet vijf plaatsen achteruit op de startgrid, dit omwille van het installeren van een nieuwe versnellingsbak in zijn Zilverpijl. De regels schrijven voor dat rijders zes races na elkaar met dezelfde bak moeten rijden, maar het exemplaar van de Brit moet nu vroegtijdig vervangen worden. Dit betekent dat de drievoudige wereldkampioen hoogstens vanaf de zesde stek kan starten.
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Jo Bauer – technisch afgevaardigde bij de FIA – deelde op vrijdagavond mee dat de FIA afgelopen dinsdag door Mercedes AMG op de hoogte was gebracht van de nakende wissel aan Hamilton's wagen. Bauer zal de wissel melden bij de wedstrijdleiding, die rijder nummer 44 een gridstraf van vijf plaatsen zal geven. Hamilton was tijdens de eerste twee vrije trainingen in Spielberg op vrijdag de snelste. Hij staat tweede in het tussenstand van het wereldkampioenschap, op veertien punten van WK-leider Sebastian Vettel.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 8 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons