van der Horst

Oostenrijk: Jak Crawford wint de F2 sprintrace

Jak Crawford
Jak Crawford
Jak Crawford (Hitech GP) stond op pole voor de sprintrace van de formule 2 in Oostenrijk en opteerde voor slick banden terwijl de piste lichtjes vochtig was. Dat leek uiteindelijk de juiste keuze en Crawford kon wegrijden van de concurrentie en zijn eerste zege in de formule 2 pakken. Leider in de tussenstand Frederik Vesti (Prema) en zijn achtervolger in de puntenstand Théo Pourchaire (ART Grand Prix) opteerden voor regenbanden en vielen terug buiten de top tien en scoorden dus geen punten.
Victor Martins - ART Grand Prix
Victor Martins - ART Grand Prix
De Fransen Victor Martins (ART Grand Prix), Clément Novalak (Trident) en Isack Hadjar (Hitech GP) kozen dan wel voor de slicks en wisten op te klimmen in het klassement naar respectievelijk de tweede, derde en vierde positie. Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing) sloot de top vijf af. Roman Stanek (Trident), Dennis Hauger (MP Motorsport) en Jack Doohan (Virtuosi Racing) pakten de resterende punten. Amaury Cordeel (Virtuosi Racing) beëindigde de race op de zeventiende plaats.

UPDATE: Na de race werd Clément Novalak  gediskwalificeerd voor een te lage bandendruk. Hadjar wordt zo derde en Oliver Bearman promoveert naar de achtste plaats en krijgt zo nog een punt.

 

Foto's: Georges De Coster
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons