van der Horst

Oostenrijk: Tweede zege voor Valtteri Bottas

Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas (Mercedes) heeft te Oostenrijk in een op de start na weinig spectaculaire race, de tweede zege van zijn carrière behaald. De voorspelde regen bleef uit en de Fin kon in het begin van de race een voorsprong uitbouwen op Sebastian Vettel (Ferrari), voldoende om op het einde van de race wanneer zijn banden op waren te weerstaan aan de terugkeer van de Duitser. Daniel Ricciardo (Red Bull) werd derde en behaalde zijn vijfde podiumplaats op rij. Stoffel Vandoorne (McLaren) kreeg een drive-through omdat hij op het moment dat Kimi Raikkonen hem wou dubbelen de blauwe vlag zou hebben genegeerd. De Belg werd alsnog twaalfde.
Incident eerste ronde
Incident eerste ronde
Valtteri Bottas nam een uitstekende start, zo goed dat er vermoedens waren dat hij te vroeg weg was, maar na een onderzoek werd de Fin vrijgesproken van elke schuld. Al vlak na de start ging het mis, Daniil Kvyat reed bij het remmen tegen de McLaren van Fernando Alonso, die rond ging en daarbij de Red Bull van Max Verstappen meesleurde. Voor de Spanjaard en onze noorderbuur was de race al over voor er een ronde was afgelegd. Bottas bouwde zijn voorsprong op Vettel systematisch uit en bij Mercedes wachtte men lang genoeg om de Fin binnen te roepen voor nieuwe banden zodat hij zijn voorsprong kon behouden. Op het einde van de race kwam Vettel echter nog sterk opzetten, maar de Ferrari rijder kon het gat net niet dichten.

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Daniel Ricciardo reed heel de race op de derde plaats maar zag op het einde nog de Mercedes van Hamilton in zijn spiegels opduiken. De Brit was pas als achtste vertrokken en koos om te starten op de super soft banden alvorens over te schakelen op de ultra soft rubbers. Een strategie die hem ei zo na een podiumplaats opleverde. Hamilton verloor wel weer punten op Vettel en kijkt nu aan tegen een achterstand van 20 punten op de Duitser, terwijl Bottas nadert tot op 15 punten.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Kimi Räikkönen (Ferrari) kwam als vijfde over de meet terwijl Romain Grosjean (Haas F1) met een zesde plaats zijn beste prestatie van het jaar neerzette. De Force India’s eindigden opnieuw alle twee in de punten op de plaatsen zeven en acht met Sergio Pérez voor Esteban Ocon. Na een desastreus verlopen kwalificatie konden de Williams rijders zich in de race herpakken en toch nog enkele punten sprokkelen, Felipe Massa finishte als negende een plaats voor Lance Stroll. Jolyon Palmer (Renault) eindigde net buiten de top tien, Stoffel Vandoorne was de enige McLaren aan de meet op de twaalfde plaats.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Oostenrijk 2017

#RijderTeamResultaat
1.Valtteri BottasMercedes1:21:48.523
2.Sebastian VettelFerrari+0.658s
3.Daniel RicciardoRed Bull+6.012s
4.Lewis HamiltonMercedes+7.430s
5.Kimi RäikkönenFerrari+20.370s
6.Romain GrosjeanHaas+73.160s
7.Sergio PérezForce India+1 lap
8.Esteban OconForce India+1 lap
9.Felipe MassaWilliams+1 lap
10.Lance StrollWilliams+1 lap
11.Jolyon PalmerRenault+1 lap
12.Stoffel VandoorneMcLaren+1 lap
13.Nico HülkenbergRenault+1 lap
14.Pascal WehrleinSauber+1 lap
15.Marcus EricssonSauber+2 laps
16.Daniil KvyatToro Rosso+3 laps
17.Carlos SainzToro RossoDNF
18.Kevin MagnussenHaasDNF
19.Fernando AlonsoMcLarenDNF
20.Max VerstappenRed BullDNF


Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons