van der Horst

Oostenrijk: Wie stopt Charles Leclerc?

Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc - Prema Racing
Charles Leclerc (Prema Powerteam) heeft in Oostenrijk de hoofdrace van de FIA F2 Series gewonnen. De Monegask vertrok van op de pole en reed weg van de concurrentie tot aan zijn late bandenwissel in de eenendertigt ronde, waarna hij de race hervatte met amper een seconde voorsprong op Nicholas Latifi (DAMS). Maar niemand kan dit seizoen het tempo aan van Leclerc, ook Latifi niet die niettegenstaande zijn betere bandenstrategie de Prema Powerteam rijder niet kon bedreigen en zich tevreden moest stellen met de tweede plaats.
Podium hoofdrace Oostenrijk
Podium hoofdrace Oostenrijk
Latifi was eerder op de race voorbij Antonio Fuoco (Prema Powerteam) gegaan en ontzegde het Italiaanse team zo de dubbel. Fuoco moest nog alles uit de kast halen om zijn positie te verdedigen tegen een opzittende Oliver Rowland (DAMS). ART GP rijders Alex Albon en Nobuharu Matsushita pakten de plaatsen vijf en zes. Artem Markelov (Russian Time) finishte na Ralph Boschung (Campos Racing) als achtste en mag zondag bij de sprintrace van op de pole vertrekken. Jordan King (MP Motorsport) en Sean Gelael (Arden) maakten de top tien vol.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 8 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Oostenrijk.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons