van der Horst

Opel maakt bescheiden terugkeer naar de autosport

Opel Astra OPC
Opel Astra OPC
Het heeft even geduurd, maar Opel keert eindelijk terug naar het circuit. Het Duitse merk dat de laatste jaren moeilijke tijden doormaakte zal in 2013 een bescheiden competitieprogramma op poten zetten in het kader van een betere profilering van het merk. Voor op het circuit schuift Opel de nieuwe Astra OPC naar voor, een wagen die op het eerste zicht niet veel voorstelt, maar wel hopelijk het nodige rijplezier verzorgt voor de opkomende piloot. De Astra OPC cupwagen zal daarbij in de voetsporen treden van de veel spectaculairdere Vectra GTS V8 die in 2004 voor het laatst uitkwam in de DTM.
  • G&A Motors Motorsport
Opel Astra OPC
Opel Astra OPC
Hoewel technische gegevens vooralsnog ontbreken, maakte Opel al bekend dat de wagens werden ontworpen volgens de VLN-reglementen. Het opzet is in de eerste plaats een “Astra OPC Cup” in het leven te roepen die dan ook zal geïntegreerd worden in een van de talrijke klassen die het VLN kampioenschap rijk is. Ook de legendarische 24 uurs race op de Nüburgring mag zich dus opmaken voor de komst van een horde gloednieuwe Opels.

Foto's: General MotorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 22 november 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons