van der Horst

Opnieuw podium voor Vandierendonck – Van Glabeke man van de race

Vandierendonck - Bronizewski - De Bernardi
Vandierendonck - Bronizewski - De Bernardi
Nadat op vrijdag de kwalificatierace werd afgewerkt met winst voor de Poolse Ferrari rijder Michaël Broniszewski voor de Renault RS01 van Davide Roda en de SRT Corvette van Nicolas Vandierendonck, kreeg het verhaal op zaterdag tijdens de main race een identiek vervolg met hetzelfde podium. Alleen was de wedstrijd een stuk spannender en reed Patrick Van Glabeke zich van de 20ste naar de 5de plaats na een onwaarschijnlijke inhaalrace.
  • Powercars
Start Main Race Blancpain GT Sports Club
Start Main Race Blancpain GT Sports Club
Er stond opnieuw geen maat op Broniszewski die na de kwalificatie en de kwalificatierace nu ook met een indrukwekkende voorsprong de hoofdrace achter zijn naam zette. Tijdens de start kon onze landgenoot Nicolas Vandierendonck de neus van zijn Corvette voorbij de Renault RS01 van Roda zetten en enkele ronden in het spoor blijven van de Ferrari 458 GT3 van Broniszewski. De Renault RS01 moest ook de Ferrari van De Bernardi even voorlaten, maar zette deze situatie in de tweede ronde recht. In de zesde ronde moest ook Vandierendonck zwichten voor de druk van de snelle Franse bolide, maar bleef op vinkenslag en consolideerde mooi zijn derde plaats tegenover De Bernardi die uiteindelijk vierde zou worden op zeven tellen van de Corvette.

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3
Achter dit kwartet werden enkele leuke robbertjes uitgevochten met vooral Patrick Van Glabeke in de glansrol. Na zijn schoonheidsfoutje van gisteren in tweede positie stoomde de Curbstone rijder van een verloren 20ste startpositie op naar de vijfde plaats en op amper 34/100 sec. van de vierde stek. Na Broniszewski was onze landgenoot duidelijk de snelste op de baan en verschillende andere piloten gingen in de fout onder de druk van onze landgenoot die duidelijk de frustraties van een dag eerder van zich af reed.

Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
In de tussenstand heeft Broniszewski zijn voorsprong op Cordoni verder uitgediept en rukt Vandierendonck op naar de zesde plaats met zicht op het podium algemeen met nog één weekend te gaan in Barcelona.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons