van der Horst

Oschersleben: Effent Audi-rijder Mike Rockenfeller de weg naar de titel?

Mike Rockenfeller - Audi RS 5 DTM
Mike Rockenfeller - Audi RS 5 DTM
Dit weekend wordt in het Noord-Duitse Oschersleben alweer de achtste meeting van het DTM-seizoen verreden. Hoewel de strijd voor de rijderstitel door de riante puntenvoorsprong van Audi-vertegenwoordiger Mike Rockenfeller ietwat aan spankracht heeft ingeboet, staat de manche in Oschersleben doorgaans garant voor een spektakelrijke wedstrijd. Zekerheid omtrent de titel hebben 'Rocky' en Audi nog lang niet maar vlotte puntenwinst dit weekend zou de straks 30-jarige Duitser uit het Zwitserse Landschlacht in staat stellen met gerust gemoed naar de twee resterende afspraken in Zandvoort en Hockenheim toe te leven.

Rockenfeller telt een voorsprong van vijfendertig punten op naaste achtervolger Christian Vietoris terwijl er in totaal nog 75 punten te sprokkelen vallen. Robert Wickens, winnaar van de recent verreden manche op de Nürburgring, telt amper een puntje minder dan Mercedes-rijder Vietoris die dit jaar eindelijk de in hem gestelde verwachtingen lijkt te zullen inlossen. Bruno Spengler is met een vierde plaats voorlopig dan wel de best geplaatste BMW-rijder maar met een achterstand van inmiddels 39 punten staat de regerende kampioen voor een stilaan onmogelijke opdracht. In het eigen BMW-huis voelt Spengler overigens de hete adem van Augusto Farfus in de nek, de Braziliaan uit de Belgische RBM-stal lukte recent in de Eifel een sterke tweede plaats en volgt op amper één puntje van de Schnitzer-rijder.
Een titelverlenging in het rijderskampioenschap lijkt er voor BMW niet meer in te zitten, al lukte Spengler vorig jaar in de 'Motorsport Arena' wel een start-tot-finish-overwinning. Neen, dan mikt men in München wél nog op de merkentitel, een strijd die BMW sedert de start van het seizoen aanvoert en waarin het thans een bonus van 22 punten op rivaal Mercedes telt. Met een zege voor Spengler en een vierde, resp. vijfde plaats voor Dirk Werner en Augusto Farfus kwam het merk uit Beieren hier anno 2012 overigens sterk voor de dag.

Bij Mercedes heeft men meer dan één ijzer in het vuur want naast Christian Vietoris gooide ook Robert Wickens recent hoge ogen, getuige diens allereerste overwinning op de doornatte Nürburgring. Topper Gary Paffett kende tot dusver heel wat pech; de Brit zat  reeds meermaals in de hoek waar de klappen vielen, al ging hij daarbij niet steeds vrijuit. Wat er ook van zij, voor de dertiger uit Newmarket betekent Oschersleben een mijlpaal in diens DTM-carrière: Paffett betwist dit weekend zomaar eventjes zijn 100ste DTM-race. Daarvan wist hij er 20 te winnen, enkel Bernd Schneider (43) en Klaus Ludwig (36) deden beter.
Ook voor Mercedes zelf is er in Oschersleben reden tot vieren: het merk uit Stuttgart betwist er immers zijn 150ste DTM-wedstrijd sinds het kampioenschap anno 2000 in een nieuw kleedje werd gestoken.

Foto: Hans van Onsem
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons