van der Horst

Oschersleben: Abt Racing domineert kwalificaties

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Bij de eerste echte krachtmeting in de ADAC GT Masters was het Audi dat aan het langste eind trok. De Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra GT3 #10 van René Rast en Kelvin van der Linde realiseerde tweemaal nipt de pole positie voor de races die morgen en zondag worden verreden. Opmerkelijk waren de bijzonder kleine onderlinge verschillen, zo bleef de top 15, wat bijna twee derde van het veld is, binnen dezelfde seconde in Q1.
  • LTF
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Kelvin van der Linde zorgde meteen voor een verrassing in de eerste sessie door naar de pole te rijden, de Zuid-Afrikaan werd vorig seizoen kampioen in de Duitse Volkswagen Sirocco Cup. Het verschil met de tweede tijd van Christian Engelhart op de GW IT Racing Team Porsche 911 GT3-R bedroeg slechts een verwaarloosbare 0.002s. Robert Renauer parkeerde zijn Herberth Porsche op P3 (+0.048s), net voor de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Maximilian Buhk, vorig weekend nog winnaar in Nogaro. Gaststarter Oliver Gavin realiseerde de twaalfde chrono op de Callaway Competition Corvette #1. De Corvettes raakten overigens in geen van beide sessies in de top 10. 

--- UITSLAG Q1 ---
 
Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
Blancpain Racing - Lamborghini Gallardo FL2 GT3
René Rast bevestigde het potentieel van de Abt Racing Audi door ook in Q2 naar de pole te rijden, met een marge van 0.057s op Peter Kox in de Blancpain Racing Lamborghini Gallardo FL2 GT3. Nicki Thiim maakte het succes voor Abt Racing compleet door met zijn Audi de derde chrono te draaien in de tweede sessie. Dominik Baumann liet zien dat men de BMW Z4 GT3 dit weekend niet uit het oog mag verliezen en start zondag vanaf P4 op de grid.

--- UITSLAG Q2 ---


Foto's: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op vrijdag 25 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons