van der Horst

Oschersleben: Buhk en Götz schenken HTP Motorsport opnieuw de zege

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
De eerste ADAC GT Masters race van het seizoen werd gewonnen door Maximilian Buhk en Maximilian Götz, het succesduo dat de overwinningen maar aan elkaar blijft rijgen bleef in de HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 maar nipt de Abt Racing Audi R8 LMS ultra die van op pole startte voor. Het podium werd vervolledigd door Jaap Van Lagen en Christian Engelhart in de Schütz Motorsport Porsche 911 GT3-R (+3.549s).
De 17 jarige Zuid-Afrikaanse polesitter Kelvin van der Linde liet zich bij de start wat verrassen en verloor in zijn Abt Racing meteen enkele posities bij het gewoel in de eerste krappe chicane. Maximilian Buhk had daarentegen een knalstart en rukte meteen op van P4 naar de leiding, voor de ietwat verrassende MS Racing Audi van Florian Stoll die samen met teamgenoot Daniel Dobitsch uiteindelijk vierde zou worden.

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Na de pitstops bleven de posities aan de kop van het veld grotendeels ongewijzigd, al zorgde een safety car op een kwartier van het einde voor een hergroepering die een uitermate spannende eindfase inleidde. Niemand minder dan René Rast kwam immers in de polesittende Abt Audi onder de achtervleugel van de leidende HTP Motorsport Mercedes van Maxi Götz te zitten. Ondanks meerdere verwoede inhaalpogingen van Rast bleven de posities uiteindelijk ongewijzigd, met een minimaal verschil van 0.306s aan de meet.

--- UITSLAG RACE 1 ---

Foto's: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons