van der Horst

Oschersleben: Nabeschouwing Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
13de op de grid, 14de aan de finish… Het resultaat is niet helemaal de weerspiegeling van Maxime Martins prestaties in Oschersleben. Tijdens zijn tweede wedstrijd in de DTM wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team met zijn BMW M4 van RMG meer dan eens het ritme van de leiders aan te houden.
  • St. Paul
Maxime Martin zet zijn leerschool in de fel bevochten DTM verder. Vooral dan in de kwalificaties…
“In Q1 wist ik de tiende tijd neer te zetten, de 3de van de BMW’s. In Q2 kon ik echter niet beter dan een veertiende tijd”, moet de Belg toegeven. “Ik wist slechts met een tiende te verbeteren, terwijl mijn tegenstanders vier, soms zelfs vijf tienden per ronde sneller ging. Ik zat ook wat vast in het verkeer.”
 
Omdat een andere rijder voor hem werd gediskwalificeerd kon Maxime Martin zondag op de 13de plaats op de startgrid plaatsnemen. “Gedurende de eerste vijf ronden bleef het droog in Oschersleben, maar dan begon het te regenen. Gedurende de eerste ronden wisten de rijders die met de zachtere banden onderweg waren me te passeren, maar nadien wist ik ronde per ronde terug te keren. Van de 16de plaats, waar ik in het begin van de wedstrijd rondreed, rukte ik op naar de zesde plaats. Jammer genoeg had ik wat pech met de drie tussenkomsten van de safety cars. Het is dan ook wat frustrerend om als 14de te finishen, zeker als je op een gegeven moment bijna in de top-5 zat. Over het geheel genomen is het echter een positief weekend: ik wist in de wedstrijd een paar goede tijden neer te zetten, zeker in de regen en ik heb het gevoel dat ik aan het stuur van de BMW M4 vooruitgang heb geboekt. Ik kijk nu al uit naar de volgende race, begin juni op de Hungaroring.”

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons