van der Horst

Oschersleben: Meesterlijke Rast wint Race 1 – Verdonck vijfde

Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
Op een nat en somber circuit van Oschersleben hebben Christopher Mies en René Rast de eerste ADAC GT Masters wedstrijd van het seizoen gewonnen. De twee Audi fabriekspiloten stuurden hun Prosperia ABT Racing Audi R8 LMS ultra naar de overwinning voor de Farnbacher Racing Porsche 911 GT3-R van Philipp Frommenwiler en Mario Farnbacher. De Herberth Motorsport Porsche van Ragginger/Renauer die in het eerste deel van de race als leider nog een grote voorsprong bij elkaar gereden had, kon uiteindelijk nog beslag leggen op de laatste podiumtrede. Daarmee bleef de witte Porsche de verrassend snelle Yaco Racing Audi in handen van Dino Lunardi en de imposante Ford GT van Franck Kechele voor. Nico Verdonck maakte met deze wagen nochtans een knalstart en reed lange tijd in derde positie rond.
René Rast
René Rast
Het was te verwachten dat een duo als Mies/Rast in deze moeilijke omstandigheden naar voren zou oprukken vanaf de vijftiende startplek. Nadat Mies het voorbereidende werk deed in zijn eerste stint, was het wonderkind Rast die in de tweede helft van de race iedereen één voor één opraapte en aan de meet uiteindelijk ook nog eens een voorsprong bijeenreed van 8 seconden op zijn naaste achtervolger. De tweede plek ging naar de Farnbacher Porsche #6 (Frommenwiler/Farnbacher) die voor de pitstops als tweede binnenkwam en met een late rijderswissel zelfs even de leiding kon overnemen van de Herberth Motorsport Porsche van Renauer/Ragginger. Renauer had tijdens het eerste half uur nochtans een tiental seconden voorsprong verzameld op de rest van het veld dankzij de tragere Polarweiss HTP Mercedes van Sergei Afanasiev die de rest van het veld ophield en zo ook de Lambda Performance Ford GT van Nico Verdonck.
 
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Onze enige landgenoot in de race nam een geweldige start en kon langs de buitenkant het tumult in de eerste bochtencombinatie ontwijken om zo vanuit het midden van het peloton op te rukken naar de derde stelling. Helaas stopte daar zijn opmars door de breed verdedigende Mercedes van Afanasiev. Na de pitstops vervoegde zijn teamgenoot Franck Kechele de piste in vierde stelling, alvorens even later een steek te laten vallen en de Yaco Racing Audi in handen van Dino Lunardi nog te moeten laten passeren. De imposante Ford GT nam uiteindelijk de finishvlag als vijfde, net achter de Herberth Porsche en de Yaco Audi. Vermelden we tot slot nog dat Polesitter Maximilian Buhk in de eerste bocht zijn HTP Polarweiss Mercedes liet spinnen na een contact met de Schütz Motorsport Porsche en daar uiteindelijk ook nog een drive through voor kreeg toebedeeld.

4ee1b03004e4d7fb5e7624132c13bf26c5f5f27e.jpg

Foto: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 27 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons