van der Horst

Oulton Park: Porsche wint beide races

Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Beide wedstrijden voor het Avon Tyres British GT Championship die afgelopen weekend werden betwist op het circuit van Oulton park, gingen naar een Porsche van regerend kampioenenteam Trackspeed. In de eerste race ging het team zelfs lopen met de dubbel. Mercedes, BMW en Ferrari moesten het stellen met de overblijvende ereplaatsen.
  • STX Motorhomes
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Het British GT kampioenschap startte dit weekend met twee races op het circuit van Oulton Park. Het team dat verleden jaar de titel binnenhaalde, Trackspeed, bombardeerde zich onmiddellijk tot favoriet voor dit jaar door beide races op zijn palmares te schrijven. In race 1 domineerde Trackspeed de wedstrijd en behaalde de dubbel met Minshaw/Keen en Ashburn/Tandy, terwijl dit laatste duo na een geanimeerde tweede race met de zege ging lopen.

Start British GT Oulton Park 2013
Start British GT Oulton Park 2013
De start van race 1 werd gegeven achter de safety car, maar nadat de meute was losgelaten ramde de Beechdean Aston Martin, die zelf werd aangetikt door de Porsche van Fisken, de Fortec Mercedes die van op de pole was gestart. De Mercedes legde een hele rit door het gras af, maar kon na een klap tegen de vangrail terug de baan opkomen. Na een spin van de Mtech Ferrari werd de safety car terug de baan opgestuurd. Een Ginetta die vuur vatte zorgde nog voor enige animo toen het pitwindow openging. Het tweede deel van de race resulteerde in een strijd tussen twee TrackSpeed Porsche’s en een Fortec Mercedes, maar het waren de Porsche’s die het laatste woord hadden. Keen ging zijn teammaat Tandy nog voorbij in de laatste ronde en won race1.

Uitslag British GT Oulton Park 2013 Race 1

1. Jon Minshaw/Phil Keen (Trackspeed Porsche 997 GT3-R)
2. David Ashburn/Nick Tandy (Trackspeed Porsche 997 GT3-R)
3. Jason Minshaw/James Walker (Fortec Mercedes AMG SLS)
4. Ahmad Al Harthy/Michael Caine (Motorbase Porsche 997 GT3-R)
5. Hector Lester/Allan Simonsen (Rosso Verde Ferrari 458)

Podium British GT Oulton Park 2013
Podium British GT Oulton Park 2013
De eerste helft van race 2 zag de Rosso Verde Ferrari met Simonsen, die van op pole was vertrokken, aan de leiding rijden voor de Porsche van Tandy. Bij het openen van het pitwindow kwamen de vijf eersten in het klassement op hetzelfde moment binnen en was het de Trackspeed Porsche van Ashburn die als eerste terug de baan opkwam, terwijl de Ferrari terugviel naar plaats vier. Een zware crash, waarbij de Porsche van Minshaw de Aston Martin van Howard ramde, elimineerde beide wagens. Kort daarop zorgde alweer een brandende
CWS 4x4 Spares - Ginetta G55 GT3
CWS 4x4 Spares - Ginetta G55 GT3
Ginetta voor een safety car procedure en de wagens werden terug losgelaten met nog 2 minuten race te gaan. Ashburn maakte zijn Porsche zo breed mogelijk om de opzettende Audi van Patterson achter zich te houden en won de race. Palmer misremde zich nog met met zijn Vita4One Team Italy Ferrari en schonk alzo het laatste podiumtrapje aan de Ecurie Ecosse BMW.

Uitslag British GT Oulton Park 2013 Race 2

1. David Ashburn/Nick Tandy (Trackspeed Porsche 997 GT3-R)
2. Mark Patterson/Matt Bell (United Autosports Audi R8 LMS ultra)
3. Marco Attard/Oliver Bryant (Ecurie Ecosse BMW Z4)
4. Hector Lester/Allan Simonsen (Rosso Verde Ferrari 458)
5. Steve Tandy/Dan Brown (888Optimum BMW Z4)

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 3 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons