van der Horst

Oulton Park: Debuut in mineur voor Maxime Martin

Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Jetstream Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Maxime Martin kende in Oulton Park niet het debuut in het Britse GT kampioenschap waarop hij hoopte. In de kwalificatie voor de Pro-rijders, waarin Martin uitkwam met de Jetstream Motorsport Aston Martin Vantage, kwam hij niet verder dan de negende tijd en moest hij de vier overige Aston Martin’s voor zich dulden. In de eerste race finishte hij samen met zijn teamgenoot Graham Davidson op de tiende plaats. Martin kon zelfs geen revanche nemen in de tweede race, die werd immers afgelast wegens het slechte weer.
Flick Haigh/Jonny Adam
Flick Haigh/Jonny Adam
De Aston Martin Vantage van Jetstream Motorsport bleek dit weekend de mindere van de vijf bolides van het Engelse merk die uitkwamen in de openingsmanche van het Britse GT kampioenschap. De Optimum Motorsport Vantage reed de snelste tijd in de Am-kwalificatie, terwijl de tijd van Graham Davidson geschrapt werd. Maxime Martin klokte de negende tijd bij de Pro’s waar het Optimum Motorsport exemplaar de tweede chrono realiseerde, voor de beide Vantage’s van TF Motorsport. De Optimum Motorsport Vantage van Jonny Adam/Flick Haigh won een natte eerste race, waarbij Haigh de eerste vrouw werd die zegevierde in het Britse GT. De Beechdean AMR Vantage van Andrew Howard/Darren Turner pakte de tweede plaats voor de ERC Sport Mercedes en de drie Lamborghini’s van Barwell Motorsport. Voor hun debuut in het Britse GT kwam de Jetstream Motorsport Vantage niet verder dan de tiende plaats.

Start achter de safety car
Start achter de safety car
Bij de start van de tweede race was het hevig aan het regenen en de wagens vertrokken achter de safety car. Maar al na een paar ronden aan een sukkeldrafje achter de safety car besloot de wedstrijdleiding dat de baan er te gevaarlijk bij lag wegens de vele grote plassen die zich gevormd hadden en bovendien bleef het maar regenen. Gezien er geen 75% van de voorziene wedstrijdafstand was afgelegd werd er geen klassement opgemaakt en werden er ook geen punten uitgedeeld.

Foto's: British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 3 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons