van der Horst

Overzicht deelnemers Formula 2 Championship

Pierre Gasly neemt de leiding
Pierre Gasly neemt de leiding
Dit weekend start het gloednieuwe Formula 2 Championship, in het voorprogramma van de Grote Prijs van Bahrein. Na twaalf jaar GP2 besliste de FIA om het te laten opvolgen door een kampioenschap met de benaming F2. Dit past beter in de plannen van de FIA om de opstapklassen in de éénzitterij beter te definiëren. Waren er vorig seizoen nog elf teams, dit jaar zijn er maar tien ploegen meer ingeschreven. Het Britse Carlin, actief op heel veel andere fronten in de formules, trekt zich terug. Een overzicht van de deelnemers vindt u hieronder:
  • Powercars
Podium race 2, vlnr Pierre Gasly, Alex Lynn en Jordan King
Podium race 2, vlnr Pierre Gasly, Alex Lynn en Jordan King
Bij de kampioenen van Prema Racing zijn beide rijders van 2016 weg, kampioen Pierre Gasly trok naar de Super Formula terwijl Antonio Giovinazzi testrijder werd bij Ferrari en voorlopig zelfs vervanger is van Pascal Wehrlein bij Sauber. Zij worden vervangen door GP3-kampioen Charles Leclerc en de nummer 3 van dat kampioenschap vorig jaar, Antonio Fuoco. Beide rijders zijn tevens Ferrari-junioren. Bij Racing Engineering zijn subtoppers Norman Nato en Jordan King vertrokken naar andere teams en zij werden vervangen door Louis Delétraz (Renault-junior) en Gustav Malja die beiden ook vorig jaar GP2 reden. Bij Russian Time is Artem Markelov gebleven maar Raffaele Marciello trok na drie seizoenen GP2 naar de Blancpain GT Series. Hij wordt vevangen door Luca Ghiotto. Bij ART Grand Prix is Nobuharu Matsushita, voormalig teamgenoot van Stoffel Vandoorne, gebleven maar Sergey Sirotkin is nu derde rijder bij Renault F1. Hij wordt vervangen door Alexander Albon, vicekampioen in GP3.

Alex Lynn - DAMS
Alex Lynn - DAMS
Bij DAMS, het laatste van de traditionele topteams, is Alex Lynn vertrokken naar de Formule E. Nicholas Latifi is gebleven en krijgt nu Oliver Rowland naast zich die overkomt van het Nederlandse MP Motorsport. De overige deelnemers zijn: Campos Racing met Ralph Boschung en Stefano Coletti, MP Motorsport met Sérgio Sette Câmara en Jordan King, Trident met Nabil Jeffri en Sergio Canamasas, Rapax met de Nederlander Nyck de Vries en Johnny Cecotto Jr en tenslotte Arden met Norman Nato en Sean Gelael.

Foto's: Racing International Photography & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in GP2 Series op dinsdag 11 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons