van der Horst

Jac Motors beperkt schade in Magny-Cours, podium voor Clubsport en pech voor Verhaeren

JAC Motors by MTE - VW Fun Cup #44
JAC Motors by MTE - VW Fun Cup #44
De tweede ronde van de VW Fun Cup powered by Hankook vond afgelopen weekend plaats in het Franse Magny-Cours. Op het erg gesmaakte voormalige Formule 1-circuit werd op zaterdag een acht uur durende wedstrijd afgewerkt met finish in het donker. De weergoden hadden voor het paasweekend nog een verrassing in petto, want na zonnige trainingen op vrijdag, zorgde een onweersbui kort na de start er voor dat het circuit er pas na drieënhalf uur wedstrijd volledig droog bijlag. Het werd dus allesbehalve een eenvoudige tweede confrontatie van het seizoen, maar de Vlaamse teams trokken zich goed uit de slag.
  • Heinz Performance
Jac Motors trok als leider naar Magny-Cours, nadat de #44 (Laurent Jaspers-Hubert Bauthier-Michael Leenders) de eerste manche in Mettet op zijn naam had geschreven. De druk stond dus vol op de ketel bij de leiders in het kampioenschap, maar al vroeg werd duidelijk dat de beperkte ervaring van Jaspers en Bauthier op het Franse circuit de #44 parten zouden spelen. De #269 (Mathieu Detry-David De Saeger-Sébastien Incardona) stond er beter voor en wist ook tijdens de race vooraan het peloton post te vatten. Zij sloten de wedstrijd uiteindelijk als vierde af. De zusterwagen met nummer 44 tikte als zesde aan en verliest daardoor de leiding in de tussenstand aan de #277 Team Allure, al blijft het verschil uiterst klein!

Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Clubsport Racing trok met een goed gevoel richting Magny-Cours. Hoewel de openingsmanche voor de #114 desastreus verlopen was, met versnellingsbakproblemen en een contact met een bandenstapel, kon het team met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd van de #415. Die wagen klom in Mettet sterk op in het veld en reed naar winst in het Fun-klassement en een zesde plek algemeen. De pechduivel bond zich in Magny-Cours aan de Kever met startnummer 415 (Johan Huygens-Pieter Verlinde-Marnik Battryn), want al in het tweede uur brak een aandrijfas toen Battryn aan het stuur zat. Later kwam het nog tot contact met de #422 Michael Mazuin Sport. Philip Vandewalle, teambaas en rijder op de #114 van Clubsport Racing, reageerde na afloop met gemengde gevoelens.

"Met een derde plaats in het Pure-klassement voor de auto met nummer #114 (Philip Vandewalle-Olivier Aerts-Julien Branne) kunnen we alleen maar tevreden zijn. De wagen werkte een sterke race af en verder kunnen we vandaag al bevestigen dat Bram Vanhengel vanaf Spa weer aan boord zit van die auto. Anderzijds is het jammer dat we zoveel pech kenden met de #415, de auto waarop we vanaf de volgende wedstrijd Tom Boonen mogen verwelkomen." De positieve noot van het weekend voor de #415 was de sterke prestatie van Marnik Battryn, die op het opgedroogde circuit in de buurt kwam van de allerbeste rondetijden, en dat tijdens amper zijn tweede wedstrijd in de VW Fun Cup.

Leader Racing - VW Fun Cup #65
Leader Racing - VW Fun Cup #65
Ook Nygel Verhaeren was snel onderweg in Frankrijk. Hij vertrok met de #65 Leader Racing-kever vanop de elfde startplaats na een twaalfde plek in de kwalificaties. In de openingsronde wist hij meteen enkele plaatsen goed te maken, maar na een tik van een concurrent moest de rijder uit Vilvoorde meteen de pitlane opzoeken met een gebroken ophanging. Toen later ook technische problemen de kop opstaken, was het verhaal voor Verhaeren en zijn teamgenoten Arthur de Dryver en Paul Theysgens helemaal voorbij. "Zelfs op een nieuw circuit hebben mijn teamgenoten er een sterk ritme op nagehouden", reageerde Verhaeren na afloop in de paddock van Magny-Cours. "In de slotfase was ik bij de snelste rijders op het circuit, maar om te winnen in de VW Fun Cup moet je vooral een homogeen team hebben. Vooral de stevige prestatie van mijn teamgenoten is dus het goede nieuws. Arthur is er tijdens de volgende race in Spa niet bij, maar ik ben er zeker van dat we een snelle derde rijder zullen ontvangen!"

Voor VGL Racing was het weekend al afgelopen nog voor het goed en wel begonnen was. Maarten Perdieus moest wegens ziekte forfait geven, waardoor bij VGL Racing enkel Cédric Wauters overbleef en het dus onmogelijk werd om in Frankrijk te racen. Het team van Patrick Lefevre en Kelly Van Gansen heeft wel al zijn deelname voor het Franco Fun Festival en de 25 Hours VW Fun Cup ingediend en zal dus met zekerheid aan de start staan van beide races in Spa-Francorchamps.

Foto's Kronos Events - Letihon
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op dinsdag 23 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons