van der Horst

Parijs: Lotterer snelste in onderbroken vrije training

André Lotterer - DS Techeetah
André Lotterer - DS Techeetah
Op een natte baan in Parijs was het André Lotterer (DS Techeetah) die als snelste de eerste vrije training afsloot met een tijd van 1:10.667. Hiermee bleef de Duitser met Belgische roots beide Nissans van Sébastien Buemi en Oliver Rowland voor. De sessie moest wel tweemaal stil gelegd worden nadat zowel Robin Frijns als Sam Bird met hun Envision Racing Audi van de baan gingen. De Belgen hielden zich rustig tijdens deze sessie en eindigden in de tweede helft van de tabel.
De regen die vannacht en vanochtend viel, maakte het dat het tracé vrij glad was. Zo spinde Jean-Éric Vergne op het rechte stuk waar de start gegeven zal worden en zonder grip doorgleed naar de nooduitgang. Daarnaast vlogen vrij veel piloten in de barrières, waaronder ook Robin Frijns die het zwaarst geraakt werden. Voor wedstrijdleider Scott Elkins was dit meer dan genoeg om de sessie voor de eerste keer stil te leggen. Nadat de situatie terug goed was konden ze nog een goeie 15 minuten testen alvorens Sam Bird de volgende was die in de barrières gleed. Gezien er nog 5 minuten restte op de klok, werd de sessie dan maar vroegtijdig gestopt.

Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Vooraan was het André Lotterer die verder ging op zijn elan van de vorige manche. Na de herstart nam hij de koppositie over en verbeterde maar liefst tweemaal zijn tijd, waarbij hij meer dan twee tienden op Sébastien Buemi en Oliver Rowland voor bleef. De Belgen Stoffel Vandoorne en Jérôme D'Ambrosio hielden zich rustig op de verraderlijke baan en eindigden de sessie op een 14de en 17de plaats. De volgende sessie staat gepland om 10 uur, waar zij nog 30 minuten de tijd krijgen om hun setup compleet te maken.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons