van der Horst

Parijs: Stoffel Vandoorne: "we starten terug vanaf nul"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De Belgen hebben hun eerste Europese opvoering dit seizoen niet gemist. Stoffel Vandoorne haalde in Rome eindelijk zijn eerste podium van het seizoen en Jérôme D'Ambrosio nam in het kampioenschap het stokje over van Antônio Félix da Costa. Nu beiden in Parijs dicht bij huis aantreden, zijn ze gebrand om te schitteren in de Lichtstad, al blijven ze allebei met hun beide voetjes op de grond.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
D'Ambrosio is niet aan zijn proefstuk toe in de Franse hoofdstad, al kon hij in de vorige drie edities geen punten binnen halen. Toch weet hij maar al te goed waar de gevaren zullen liggen op het Circuit des Invalides: "Het circuit is zeer nauw en tegenover andere jaren is er weinig ruimte om uit te bollen. Dus misschien is inhalen deze keer zelfs nog moeilijker dan anders.". Daarnaast staat de Etterbekenaar terug aan kop van de puntenstand ondanks dat hij continu uit de achterste gelederen moest komen, iets wat hem tot nu toe - op Hong Kong na - al elke keer met puntenwinst kon afsluiten. Dat hij klaar is om zijn leidersplaats te verdedigen laat hij ook blijken: "Dit weekend ben ik gefocust om mijn best te doen en om van elke opportuniteit die op mijn weg komt gebruik te maken.".

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Voor Vandoorne was het in Rome eindelijk komaf maken met al de pech die hij al heeft moeten doorstaan dit seizoen: "Het was fantastisch om zo een goede start te maken op Europese bodem en ik hoop dat we dit nog meer kunnen tonen dit seizoen, al zal het niet makkelijk zijn.". Toch blijft ook de Rumbekenaar met zijn voetjes op de grond en zeker nadat hij stil viel vlak na de finish: "De betrouwbaarheid van de wagen is iets waar we aan moeten werken, al zullen we er alles aan doen om alles optimaal voor te bereiden. We starten terug vanaf nul in Parijs. Ons doel is zoals anders om zoveel mogelijk rondjes af te leggen en tegelijk ook zoveel mogelijk bij te leren. Achteraf zullen we zien hoe dit alles uitdraait."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 25 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons