van der Horst

Pascal Wehrlein verruilt F1 voor DTM

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Na twee seizoenen in de Formule 1, een bij Manor in 2016 en een bij Sauber vorig jaar, keert Pascal Wehrlein terug naar het DTM waar hij in 2015 de titel pakte. Wehrlein wordt een van de zes rijders die de kleuren van Mercedes zullen verdedigen. Ook Gary Paffett, Paul di Resta, Lucas Auer en Edoardo Mortara zijn al zeker van een zitje bij de Duitse constructeur.
  • St. Paul
Pascal Wehrlein - HWA AG
Pascal Wehrlein - HWA AG
Pascal Wehrlein verloor eind vorig jaar zijn zitje bij het Sauber F1 team, maar behield wel de steun van Mercedes. De Duitse constructeur trachtte nog om Wehrlein onder te brengen bij Williams F1, maar uiteindelijk moest de Duitse piloot zijn Formule 1-plannen opgeven. Mercedes schoot hem te hulp en biedt hem nu terug een plaats aan in zijn DTM team. Werhlein debuteerde in het DTM in 2013 toen ook al bij Mercedes als vervanger van Ralf Schumacher. In 2015 werd hij met 20 jaar de jongste DTM kampioen ook en maakte daarop de overstap naar de Formule 1.

Na twee seizoenen is het Formule 1 avontuur echter (voorlopig) voorbij en keert Wehrlein terug naar het DTM. Na 2018 trekt Mercedes de stekker uit het DTM programma en zal Wehrlein op zoek moeten naar een nieuw zitje. De Duitser heeft de hoop niet opgegeven om dan alsnog terug te keren naar de Formule 1.

Foto's: Racing International Photography & DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 7 februari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons