van der Horst

Patrick Van Glabeke gooit programma om en wil de titel in de Supercar Challenge

Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke heeft besloten zijn autosportprogramma voor 2014 danig overhoop te gooien. De Curbstone-bezieler opteert niet langer voor het Belgian Racing Car Championship (BRCC), maar wil zich focussen op het behalen van de titel in de Supercar Challenge. In dit laatste kampioenschap bekleedt Van Glabeke samen met teamgenoot Frédérique Jonckheere momenteel de eerste plaats in de tussenstand van de GT Divisie, terwijl hij in het BRCC niet lijkt te kunnen meedingen voor de grote beker op het einde van het seizoen. Toch liggen volgens onze landgenoot commerciële belangen aan de basis van de beslissing, eerder dan sportieve.
Frédéric Vervisch - Patrick Van Glabeke - Nico Verdonck
Frédéric Vervisch - Patrick Van Glabeke - Nico Verdonck
Tijdens de seizoensopener in Zolder verkoos Van Glabeke nog team te vormen met Raf Vleugels en Guy Fawe op een Ferrari F458 Challenge uitkomende in GT Cup, terwijl "zijn" Ferrari 458 Italia GT3 werd toevertrouwd aan de snelle youngsters Nico Verdonck en Frédéric Vervisch. Een beslissing die het Curbstone FMA Racing team de zege opleverde, maar Van Glabeke wel op achterstand zette op vlak van punten. Voor de tweede manche van het seizoen in Dijon, tekende de bolide helemaal niet present, waardoor het puntendeficiet nog groter is.

Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke verscheen met teamgenoot Jonckheere evenwel ook aan de start van de Supercar Challenge powered by Pirelli en wist daar met de Ferrari 458 GT3 maar liefst driemaal met de (klasse)zege te gaan lopen alsook alle races op het podium te eindigen. Die goede scores doen onze landgenoten dus bovevaan de tabellen belanden op dit ogenblik en lijkt het een logische keuze voor hen om ons nationale kampioenschap te verlaten en de voorkeur te geven aan de Supercar Challenge. Niets is evenwel minder waar, want "het is op vraag van onze hoofdsponsor Pirelli dat we het seizoen Supercar Challenge volmaken", licht Patrick Van Glabeke toe. "Pirelli steunt ons op financieel vlak gevoelig en het merk is eveneens single tire supplier in de Supercar Challenge. Het is dus op vraag van Pirelli dat we het geweer van schouder veranderen, want promotioneel gezien is het voor hen interessanter om als winnaar in de GT-Divisie van de Supercar Challenge te eindigen."

Van Glabeke-Jonckheere
Van Glabeke-Jonckheere
"Het liefst van al hadden we vanzelfsprekend beide kampioenschappen gecombineerd en dus nog aan de start verschenen van enkele van de resterende manches van het BRCC dit seizoen, maar onze budgetten liggen nu eenmaal vast. Dat maakt het bijgevolg zeer moeilijk om nog enkele wedstrijden toe te voegen aan het programma", laat Van Glabeke nog weten.

Foto's: Martijn Wouters, Georges De Coster & Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 24 juni 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons