Pau: de Wilde en Cordeel buiten de punten

Formule 4 op de omloop van Pau
Voor onze twee jonge landgenoten blijft het Franse Formule 4 kampioenschap een harde leerschool. Op het moeilijke stratencircuit van Pau slaagden noch Ugo de Wilde noch Amaury Cordeel er in om een top tien plaats te bemachtigen in een van de drie races.
Ugo de Wilde
Zestien deelnemers zakten af voor de drie races van de Franse formule 4 op het circuit van Pau. Bij de kwalificatie sloten onze landgenoten Amaury Cordeel en Ugo de Wilde de tabellen af. Cordeel zag de aankomst niet in de eerste race en ook in race 2 viel hij al snel uit na een fout. De laatste race wist hij wel uit te rijden en finishte dertiende na de Wilde. De jongste deelnemer van het veld, Ugo de Wilde, wist dan weer wel alle races uit te rijden en dat driemaal op de twaalfde plaats.

Arthur Rougier won de eertse en de derde race, de zege in de tweede wedstrijd ging naar Thomas Drouet. In het kampioenschap telt Cordeel 2 punten, de Wilde is nog op jacht naar zijn eerste punt. De volgende manche vindt plaats op het circuit van Spa Francorchamps tijdens de Euroraces half juni.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 22 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau Grand Prix.