Pau: Een tweede en een zesde plaats voor Max Defourny

Robert Shwartzman voor Max Defourny
De wedstrijden voor de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Pau leverden weinig spektakel op. Inhalen is er zo goed als onmogelijk en in beide races finishten de rijders dan ook op dezelfde plaats als zij vertrokken waren. Max Defourny (R-ace GP) pakte de tweede plaats in race 1 en finishte zesde in race 2. Ghislain Cordeel (Arden) gaf op in de eerste wedstrijd en werd daarna achttiende in de tweede race.
Podium race 1 Pau
Max Defourny zette in de kwalificatie de snelste tijd neer in groep A, maar Robert Shwartzman (R-ace GP) die primus was in groep B was net iets sneller. Defourny startte de eerste race dus vanuit de tweede positie naast zijn teamgenoot. De Rus was ook het best weg en leidde na één ronde voor Defourny en Gabriel Aubry (Tech 1 Racing). Na 20 ronden kwamen ze in dezelfde volgorde over de meet. Will Palmer (R-ace GP) pakte de vierde plaats voor Alex Peroni (Fortec) en Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing).

Start race 2 Pau
Max Defourny startte de tweede race van op de derde lijn. Alex Peroni (Fortec Motorsport) nam bij de start de leiding voor Sacha Fenestraz en Robert Shwartzman. Ook nu waagden de rijders zich niet aan een inhaalmanoeuvre en finishten ze in de volgorde waar zij ook gestart waren. Will Palmer werd andermaal vierde en hij ging Max Fewtrell (Tech 1 Racing) en Max Defourny vooraf.

Foto's: Eurocup Formula Renault

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 21 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau Grand Prix.