van der Horst

Pau-Arnos: Mattias Ekström eerste kampioen Pure ETCR

Mattias Ekström kampioen 2021 Pure ETCR
Mattias Ekström kampioen 2021 Pure ETCR
Normaal had de finale van het allereerste seizoen van Pure ETCR in Zuid-Korea moeten plaatsvinden, maar COVID-19 besliste daar anders over en het kampioenschap week, net zoals de WTCR, uit naar Pau-Arnos om hun eerste kampioen te kronen. De wedstrijd zelf werd gewonnen door Jean-Karl Vernay (Hyundai Motorsport N), maar het is Mattias Ekström (Cupra X Zengõ Motorsport) die als allereerste kampioen werd.
Nochtans was de Fransman niet degene die het weekend domineerde, maar Vernay bleef wel constant rijden en pakte daarmee de meeste punten in het weekend. Ondertussen was Ekström zijn kampioenschap aan het veiligstellen door zijn concurrenten één voor één te neutraliseren, al dan niet door hun eigen fout. Uiteindelijk moest de Zweed maar als vijfde eindigen in zijn finale om kampioen te worden. Het was nog spannend na een contact met Philipp Eng (Romeo Ferraris - M1RA), maar hij eindigde toch als vijfde. Hiermee behield hij een voorsprong van vier punten op Vernay.

In de andere poele was het vooral Augusto Farfus (Hyundai Motorsport N) die de tegenstand overvleugelde, voor de Alfa Romeo van Luca Filippi en de Cupra van Mikel Azcona. Hierdoor moet deze laatste tevreden zijn met een derde plaats in de eindstand. Aangezien Jordi Gené als vierde eindigde in het eindklassement, pakt Cupra ook de titel bij de merken met een comfortabele voorsprong op Alfa Romeo, die op hun beurt maar een puntje meer hadden dan Hyundai.

Foto: Pure ETCRDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op zondag 17 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pau-Arnos.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons